Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха задържаните за източване на нефтопродукти в Ловешко

Снимка: Радио Шумен

Задържаните вчера за източване на нефтопродукти край ловешкото село Деветаки четирима мъже са освободени от ареста. 

Според говорителя на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров, най-вероятната причина за освобождаването на групата е липсата на достатъчно категорични доказателства срещу тях. Мъжете бяха задържани при проверка на микробус на пътя между ловешките села Деветаки и Брестово като в него полицаите откриха 1 350 литра кондензат, източен от изоставените газови кладенци край село Деветаки. 

По-късно в хода на полицейската операция в склад в Ловеч, използван от четиримата мъже, бяха намерени още девет тона от петролния продукт. Все още обаче не е ясно колко точно е източеното количество кондензат от газовите кладенци и къде е пласирано горивото.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Четирима мъже са задържани край Ловеч за незаконен добив на нефтопродукти

Четирима мъже  са задържани тази нощ край Ловеч  за незаконен добив на  нефтопродукти  при  съвместна операция на ДАНС- Ловеч  и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при  ОД МВР-Ловеч. Мъжете са задържани след полунощ..

публикувано на 29.05.16 в 13:11

ДАНС и полицията откриха 11 тона незаконно добито количество от петролния продукт "Кондензат"

Близо 11 тона незаконно добито количество от петролния продукт "Кондензат" са открити през съботната нощ при съвместна операция на ДАНС и полицията. Част от горивото е намерено в микробус, спрян за проверка между ловешките села Деветаки и Брестово, а..

публикувано на 29.05.16 в 18:22