Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители излязоха на протест заради идеята за затваряне на кухните в детските градини в Ловеч

Снимка: Радио ВИДИН

Родители с децата си, излязоха на символичен протест в Ловеч срещу намерението на общината да промени начина на хранене в детските градини като затвори кухните, а храната да се приготвя и доставя от външна фирма. По-рано днес, след  3-часови бурни дебати, Общинският съвет отхвърли внесеното от група съветници предложение да бъде отменена обществената поръчка за доставка на храната в детските градини.

Протестиращите родители изразиха недоволството си от решението на общинската управа:

Не съм съгласна да се променя начинът на хранене на децата в градините. Смятам, че, когато нещо действа добре, не трябва да се променя. Предпочитам прясно приготвената храна за децата от лелките, които са в градината.

Храната в момента е много добра. Не виждам каква е причината да се променя това нещо. Всички сме опитвали храна от кетъринг и знаем после какво се случва в стомаха ни. Притеснява ме по-слабия контрол.

За децата трябва да се готви балансирано, да е сигурен източникът, от който се вземат плодове, зеленчуци, всички хранителни продукти. При кетъринга това не може да се проследи. Това са деца. Това не е поръчка за канцеларски материали.

Нашето желание е нашите деца нашите, които са тук, да не бъдат последното поколение деца на Ловеч. Вече над 20 години се води целенасочена антидетска политика в Ловеч. Трябва да им кажем на тези хора, че, когато се гледат деца, те не се гледат по икономически причини.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!