Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът определи като справедливо повишаването на цената на билетите за градския транспорт в София

| обновено на 04.06.16 в 15:35
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов определи като справедливо повишаването на цената на билетите за градския транспорт в София:

Всяка година над 90 милиона отиват само за градския транспорт - дотации от държавата. Другите хора, в другите градове на България, заслужават ли от общия бюджет да се дават тези пари, за да има метро, за да има най-нови модели тролеи, трамваи...

Премиерът дойде да подкрепи почитателите на определена марка коли в България, които ще се опитат да поставят световен рекорд на "Гинес" за най-дълъг парад от автомобили. Министър-председателят направи това на новооткритата северна скоростна тангента на Околовръстния път в София:

Рекорд за“Гинес“, със съдии.... Това страшно ме учудва. Разбира се, някои ще са против и трябва да намерите начин да им се извините за задръстванията, но не съм вярвал, че може от 6:00 часа да се редят хиляди коли, за да участват в рекорда на „Гинес“. Не знам как може да го организира някой.

Премиерът Борисов подкрепи и инициативите за почистване на градовете и парковете в навечерието на Световния ден на околната среда 5 юни.

И е видно, че градовете станаха в пъти, пъти по-чисти. И на днешния празник, ето снимайте и завода за боклука в София, защото само преди няколко години, това, което събираха софиянци, отиваше в деретата. А сега имаме най-хубавия завод в Европа. И така, както тук беше едно голо поле, така им направихме Северната тангента - ето виждате, какво прекрасно съоръжение.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!