Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблемът с нерегистрираните каруци в района на град Стралджа ще бъдат решени с промени в общинските наредби

каруца

Проблемът с нерегистрираните каруци и кражбите на селскостопанска продукция в района на град Стралджа могат да бъдат решени с промени в общинските наредби, категоричен е кметът на общината Атанас Киров.
Кражбите на селскостопанска продукция и незаконната сеч на дърва за огрев в района на Стралджа най-често се извършват с нерегистрирани каруци на жители от ромския квартал, показва статистиката. Въпреки че каруците са били конфискувани, след време собствениците са си ги прибирали без да направят регистрация и без да плащат глоби.  На предстоящото заседание на Общинския съвет в Стралджа предстои да бъдат направени изменения, които ще спрат порочната практика, категоричен е кметът на общината Атанас Киров.
Да имаме по-крути мерки по отношение на конфискацията и по отношение на връщането, да бъдат намалени сроковете, да бъдат увеличени глобите и при неспазване на тези срокове общината да се разпорежда със собствеността на каруцата както намери за добре, или да бъде унищожавана или продавана на търг.
При акция на жандармерията и лесничейството наскоро са конфискувани 16 каруци с крадени дърва и те няма да бъдат върнати, докато не се платят глобите. 
Бяхме безкомпромисни и ще продължим в тази насока, аз им казах, че ако искат да живеем заедно, в разбиране, трябва да живеем в закона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!