Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания предупреди гражданите си за възможни терористични атаки на Евро 2016

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания предупреди гражданите си, които ще посетят европейското първенство по футбол във Франция, че стадионите, зоните за футболни фенове и транспортните центрове представляват потенциални цели за терористични атаки. Има голяма заплаха от тероризъм, посочи британското външно министерство.

Кабинетът на премиера Дейвид Камерън уточни, че предупреждението не е в отговор на конкретна заплаха, но бива разпространено, за бъде предоставена адекватна информация на феновете.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Украинската служба за сигурност арестува французин, подготвял атентати по време на Евро 2016

Украинските власти са успели да попречат за осъществяването на терористични актове на предстоящото европейско футболно първенство, съобщи на пресконференция ръководителят на разузнаването на страната Василий Грицак :     Службата за сигурност успя да..

обновено на 06.06.16 в 13:57

Железопътна стачка блокира Франция 9 дни преди Евро 2016

Транспортен хаос обхвана Франция само 9 дни преди началото на Евро 2016, съобщава АФП. Железопътните работници излязоха на стачка като пореден епизод от борбата между правителството, профсъюзите и различни протестни групи около плановете за промени..

публикувано на 01.06.16 в 11:51

На "Парк Олимпик Лион" се състоя учение за предотвратяване на атентат по време на Евро 2016

Мащабно учение за предотвратяване на терористични действия по време на Европейското първенство по футбол се състоя снощи на стадион "Парк Олимпик" в предградие на френския град Лион, предаде ТАСС. Според сценария двама атентатори се..

публикувано на 31.05.16 в 08:09