Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30% повече израелски туристи са посетили България за година

Ирит Лилиан и Даниел Панов
Снимка: Община Велико Търново

Не по-малко от 1 милиард евро са израелските инвестиции в България, направени през 2015 година пряко или чрез международни компании. Това съобщи във Велико Търново посланикът на Израел у нас н.пр. Ирит Лилиан. Тя допълни, че миналата година е отчетен 30 процента ръст на израелските туристи, което нарежда сънародниците ѝ на пето място сред чужденците, посетили България.

Израелските туристи, които идват в България, през 2015-а са били над 200 хиляди, но се стремим техният брой да нарасне, каза посланик Ирит Лилиан. Тя смята, че сънародниците ѝ ще бъдат привлечени от предложения за семеен, културен и приключенски туризъм, посещения на природни забележителности, както и от кулинарни маршрути:
Не знам какви традиционни български ястия биха заинтригували израелците, но аз харесвам нещо много простичко – шопската салата.

Ирит Лилиан се е договорила с кмета на Велико Търново Даниел Панов през есента в града да се проведе форум за представяне на туристическите продукти за израелците, които ще посетят  България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!