Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Нинова: БСП трябва да се готви за президентските избори като за предсрочни парламентарни

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова партията да се готви за президентските избори като за предсрочни парламентарни. Нинова се срещна с общинските ръководства от област Пловдив. Според нея извънреден вот за депутати е неизбежен. 

Нинова призова актива да изчисти партията от зависимости, да мотивира младите хора. Тя призова висшето ръководство да слуша редовите членове по важните въпроси, коалиционните и кадрови решения. Според Нинова, тя самата вече изпълнява обещанието си да засили опозиционния натиск над кабинета. Новите дългове, здравният геноцид и провалът в образованието са основните й критики, към които добавя и опасенията за спрени пари по Програмата за селските райони:

Истинският резултат ще се знае през октомври, защото тогава ще има среща между Европейската комисия и правителството, на която ще се уточни точното число за парите, които са спрени, които няма да бъдат евентуално възстановени, финансови корекции и така нататък. За да се компенсират тези средства, трябва да се търси източник от националния бюджет, а в националния бюджет няма предвидени такива пари, тоест източникът ще бъде или нов заем, или от преизпълнението на бюджета и така нататък, каза в Пловдив Корнелия Нинова.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!