Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на безработните в Ловешко

Снимка: capital.bg
За първи път от седем години броят на регистрираните безработни в Ловешка област е паднал под 8 хиляди души. Нивото на безработицата в региона през май е била 14,2 на сто, при 8,7 на сто средно за страната. Най-ниска тя е в общините Троян и Ловеч, а най-висока в Угърчин и Ябланица.

Регистрираните безработни в бюрата по труда в област Ловеч са намалели с близо 12 % за последната година, съобщи Снежана Вълкова от Регионалната служба по заетостта:

Младежите имат най-голям спад, защото активни в момента са схеми "Младежка заетост" и схемата "Заетост и обучение на млади хор
а".

Вълкова допълни, че започналите работа в региона през месец май са близо 550 души, а заявените свободни работни места почти 470.

На реалния пазар на труда се обявяват много работни места. Търсене има достатъчно. Контингентът, с който работим, не винаги може да отговори на очакванията на работодателите, заяви тя.

Най-много свободни работни места в област Ловеч са били обявени в преработващата промишленост, търговията, аграрния сектор и туризма.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!