Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба най-големите промишлени предприятия в Ловеч

Снимка: БГНЕС

Регионалният исторически музей в Ловеч представя в изложба най-големите промишлени предприятия в Ловеч, построени по времето на социализма. Изложбата е подредена в зала "Покрит мост" на музея.

Експозицията представя историята на най-големите промишлени предприятия в Ловеч, построени през периода 1947-ма-1989-та година, разказа Ганчо Ганев, уредник в Регионалния исторически музей:
Индустрията на новата социалистическа България, водещи структуроопределящи предприятия в този период, машиностроенето в град Ловеч.
Ганев допълни, че първото голямо промишлено предприятие в Ловеч по времето на социализма е произвеждало електрически уреди. Историкът посочи и какво друго се е произвеждало: 
Мотокарното производство беше много важно и за да не се внасят определените главини за мотокарите, ги произвеждахме на местно ниво. Карданни тела, отливки колянови, това е всичко за тежкото машиностроене.
До края на юли посетителите на изложбата могат да видят и много от изделията, произвеждани в ловешките промишлени предприятия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!