Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марсилия е готова да стане сцена на историческата среща довечера между Франция и Германия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Марсилия е готова да стане сцена на историческата среща довечера между Франция и Германия на полуфинала на Евро 2016. Предприети са максимални мерки срещу рискове от атентати и сблъсъци между фенове. Около 30000 германски запалянковци са дошли в страната.

"Електрошок", "Сблъсък на върха", "Среща на едно футболно поколение" - такива коментари валят във Франция пред историческата футболна среща между французи и германци.

64 000 зрители са очаквани за мача на колодрума в Марсилия, до последния момент хиляди фенове се опитваха всячески да се доберат до билети. Марсилците се чувстват ощетени от системата за продажби на УЕФА, която не дава предимства на местните жители.

Ако срещата е колосално изпитание за френския национален отбор, който отдавна мечтае за реванш срещу германските си събратя, още по-голямо е изпитанието за силите на реда. 1400 полицаи и военни ще охраняват града, движението в района на стадиона следобед ще бъде затруднено, забранено е да се изнася алкохол от заведенията.

Относно прогнозите селекционерът на сините Дидие Дешан се изказа лаконично.

Предстои да изпишем нова страница и тя е бяла, каза той.

Какъвто и да е резултатът, след мача двете страни явно ще си останат приятели - според проучвания германският отбор е един от любимите на французите след собствените им национали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!