Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджик е домакин на фестивала "Израел – моят възлюбен"

Пазарджик е домакин на международния фестивал „Израел – моят възлюбен“.  

Три дни в зала „Маестро Георги Атанасов“ ще се изявяват артисти от българските градове с еврейски общности и чужбина. Събитието се провежда за седми пореден път.  

Петъчната програма започва с танц със знамената на всички страни, които участват. Тази година ще има гости и участници от Израел, Украйна, Англия и Гърция. 

За събота е предвидено шествие до парк „Острова“, а закриването в неделя е поверено на танцовата група към Младежкия дом в Пазарджик.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изложба "15х5" се открива в зала "2019"

Традиционната изложба на Дружеството на пловдивските художници „15х5“ се открива в зала „2019“ на ул. „Гладстон“ . Куратор на експозицията е графикът Христо Жеков. Той е поканил 15 пловдивски творци да участват с по пет нови свои произведения в областта на живописта, графиката или скулптурата. Авторите тази година са Ангел Китипов, Антоан..

публикувано на 05.09.24 в 08:35

Пловдив отбелязва 10 години от обявяването си за ЕСК

Днес отбелязваме 10-годишнината от обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година. Общината и Фондация 2019 подаряват на пловдивчани концерт. Първи на сцената се качва DJ Dian Solo в 18:30 часа. DJ Dian Solo е един от създателите на Deep Zone Project, той е сред най-утвърдените артисти на българската музикална..

публикувано на 05.09.24 в 08:25

Големият клоун Еластик гостува на "TheatAir" в Пловдив

С шествие на италиански улични музиканти на 5 септември ще се открие 12-ото издание на Фестивала за улични изкуства TheatAir (Тиът еър) в Пловдив.   Артистите от група  „Гранде Кантаджиро Баратоли“ ще тръгнат от Римския стадион, ще преминат през Главната улица и ще стигнат до Виенския павилион на Цар-Симеоновата градина. На същото..

обновено на 05.09.24 в 07:37

Лъчезар Ошавков показва картини в галерия "Аспект"

Пловдивската галерия "Аспект" открива новия сезон изложба на големия българо-френски художник Лъчезар Ошавков. Въпреки че живее във Франция от 55 години, той никога не скъсва връзката с родината си и периодично представя свои творби в различни галерии.  Това е първата му самостоятелна изложба в Пловдив., Досега Ошавков е показвал картините си в тук в..

публикувано на 04.09.24 в 11:02

В ГХГ гостува "Приказният свят се нарича Наив“

От днес до 24 септември Асоциацията на художниците наивисти в България  представя голяма изложба - панорама на този стил, както сред българските художници, така и сред европейските им колеги. На първия етаж в Залите за временни експозиции над 25 български автори от цялата страна ще покажат живопис, рисунки и пластики. А на втория етаж ще гостуват..

публикувано на 03.09.24 в 12:10