Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови финансови корекции грозят община Ловеч заради нередности по проект за туристически атракции

Снимка: Пламен Христов

Община Ловеч, която е в списъка на 36-те общини в затруднено финансово състояние, е застрашена от нови финансови корекции  за нередности по проект за туристически атракции в града, реализиран от предишното ръководство на общината. Кметът Корнелия Маринова обясни, че  от Изпълнителната агенция “Одит на средствата на ЕС“ са подадени 4 сигнала за констатирани нарушения относно  проведените обществени поръчки през 2013 г. Едно от тях е свързано с атракционното влакче, закупено за над 350 000 лева. В момента то не се използва заради нередности.

Нашето влакче вече е обект на досъдебно производство за длъжностно престъпление. Предстои ние да дадем обяснения. В очакване сме на поредни финансови корекции. И аз питам: Кой ще плати? Много ни стават нещата за плащане.

Корнелия Маринова каза още, че е извършена проверка и във връзка с устойчивостта на проекта, по който е била ремонтирана уличната мрежа, включително и бул. „България” и  бул. „Мизия”. На общината са съставени 25 предписания, които трябва да бъдат изпълнени до 30 септември.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!