Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Русия и САЩ може да формират военен съюз за извършване на съвместни операции в Сирия, пишат британските вестници "Дейли телеграф" и "Гардиън".
Вашингтон пост отбелязва, че предлаганата сделка, очертана в документ, изтекъл в американския вестник, предвижда САЩ и Русия да действат заедно срещу групировката "Ислямска държава", както и срещу джихадистите от съюзената с Ал Каида "Джебхат ан нусра", които водят ожесточени боеве със сирийските правителствени сили.
Евентуални съвместни военни усилия на САЩ и Русия в Сирия биха представлявали ново ниво на сътрудничество между двете страни в търсенето на решение на конфликта, коментира "Ню Йорк таймс".
   
Руският вестник "Комерсант" пише, че според повечето жители на Русия арестите на висши държавни служители в последно време са предизборна акция. През септември руският електорат ще гласува за нова Държавна дума, а през 2018 гoдина се очакват президентски избори, припомня изданието.
Проучване на центъра "Левада" показва, че 72 на сто от анкетираните смятат, че финансовите престъпления и корупционните схеми са "типично явление, белег за покварата на руската власт". Според 17 на сто корумпираните висши чиновници са "единични случаи", допълва още "Комерсант".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!