Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Тунджа разкритикува законовите промени, свързани с ракиените казани

Снимка: БГНЕС

Прехвърлянето на регистрацията, декларирането и заплащането на акциза за малките обекти за дестилиране няма съществено да се отрази на общинските бюджети, а същевременно ангажиментите се увеличават. Това е становището на ръководството на община Тунджа. На нейна територия има регистрирани повече от 70 казана за ракия.

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев, който е и член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България, коментира промяната в закона като поредното несъобразяване с решение на Сдружението. 

Обсъждан беше този въпрос в Националното сдружение, в Управителния съвет, но както и друг път, в повечето от случаите, министерствата не се съобразяват с мнението на Управителния съвет и с онези промени и предложения, които предлагаме в различни законодателни сфери. Действително има по всеки един въпрос много обсъждания и много предложения, но накрая…

Според Георгиев постъпленията от ракиените казани ще бъдат минимални и единствено ще се увеличат отговорностите на общинските администрации.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!