Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радикален, а не социален президент е нужен на България!

Доброто наименование и добрата стока увеличават привържениците, а добро наименование и лоша стока водят до провал.

Този закон, известен на всеки маркетолог, припомни проф. Боян Дуранкев, коментирайки рекламните послания на партиите в навечерието на президентските избори у нас. Като специалист по маркетингови комуникации той уточни, че посланията обикновена се правят когато е ясна стоката, а в момента стока няма.

От левицата имаме "половинката" от стоката - ясен е кандидатът за президент, но няма кандидат за вице-президент. От страна на ГЕРБ имаме пълно мълчание. 

"Работим в интерес на гражданите" ще е предизборният слогън на ГЕРБ за президентските избори. 

"Защото обичаме България" е краткото послание на БСП.

И в единия, и в другия случай се избързва с посланията, убеден е проф. Дуранкев. По думите му, посланията и на ГЕРБ, и на БСП са по същество еднакви като внушение за избирателите. 

Снимка

СнимкаДве магистрали водят до едно - съединение на усилията, тъй като задачите пред т. нар. левица, която не е левица, и пред т. нар. десница, която не е десница, са едни и същи, обясни експертът.

Той подчерта, че в момента има една голяма интрига - за първи път ГЕРБ се намира в доста неудобна позиция на партер.

Този път моделът на ГЕРБ с посочването на кандидата в последния момент вероятно няма да сработи, смята проф. Дуранкев. Той е категоричен, че Борисов, ако участва, със сигурност ще спечели. Кристалина Георгиева, ако участва, вероятно ще отиде на балотаж. Затова интригата е голяма - много е интересно каква стока ще извади ГЕРБ срещу ген. Радев. Напълно е възможно този път посоченият от ГЕРБ да не е този, който ще спечели изборите, убеден е проф. Дуранкев. Той посочи, че е преимущество да мълчиш, тогава, когато нямаш какво да кажеш.

Един български Бърни Сандърс, дори един български Доналд Тръмп ще бъде много по - убедителен кандидат, отколкото един посочен с пръст кандидат, каза още Дуранкев. 

Революционен президент, който ще бъде опозиция и на парламент, и на правителство, ако те не действат в интерес на България и нейните граждани, така професорът коментира бъдещият успешен президент на страната ни. Необходимо е много "по-яростно" и "по-революционно" поведение на ген. Румен Радев, ако иска да спечели битката за президент, заяви проф. Дуранкев. 

Светът се е променил много през последните няколко години и един радикален кандидат за президент има много големи шансове за успех, категоричен е експертът

Цялото интервю с проф. боян Дуранкев  можете да чуете в прикачения звуков файл.










Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

КС гарантира недосегаемост на "избралите" главния прокурор

Направените конституционни промени бяха издържани от законова гледна точка, но Конституционният съд  обяви тези в частта за съдебната система за противоконституционни заради широкото тълкование на т.нар. форма на държавно управление и свързаните с нея изменения в съдебната власт. Това коментира адвокат Емил Георгиев от „Правосъдие за всеки“...

публикувано на 29.07.24 в 10:58

7 пъти може да скочи "Такса смет" заради "замърсителят плаща"

От първи януари догодина общините в страната трябва да въведат нова методика за изчисляване на Такса смет. Тя ще се изчислява на принципа замърсителят плаща. В интервю за Радио Пловдив заместник-кметът Иван Стоянов заяви, че проблемът не е локален, а национален. Според изчисленията на някои общини таксата за битови отпадъци /ТБО/ може да скочи до 7..

публикувано на 29.07.24 в 08:44

Разчитам на младите да вдъхнат енергия на лявото обединение

Разчитам на младежите в БСП и останалите леви партии да вдъхнат енергия на лявото обединение, за което предстои да подпишем меморандум. Това заяви депутатът от БСП Иван Петков. Увереността му в това идва от факта, че младежките формации на левите партии се срещнаха вчера, а резултатът е – искане за поява на тази нова жива сила, на нови..

публикувано на 26.07.24 в 11:22

КС решава по целесъобразност и под диктовка от силните на деня

В нашата държава въпросите в КС се решават по целесъобразност и в зависимост от силните на деня. И в решението на шестата поправка на основния закон логичният въпрос е кой има интерес от това да останат в сила орязаните правомощия на президента и да бъде торпилиран поредният опит за същинска съдебна реформа, каза в предаването "Точно днес" адв. Михаил..

публикувано на 26.07.24 в 10:52

Уволнен съм, защото подкрепих Ахмед Доган

Уволнението ми от поста на областен управител е политическо действие, продиктувано от някого на премиера, поради факта, че застанах зад почентия председател на ДПС Ахмед Доган. "За мен беше очаквано нещо подобно, но не мислех, че ще разбера от медиите и от служителите в администрацията за решението на Министерски съвет." Според Пехливанов такива са..

публикувано на 26.07.24 в 09:55