Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Шансовете РБ да подкрепи ГЕРБ са равни на нула

В програма "Точно днес" говорим с Йордан Иванов, лидер на ДСБ в Пловдив. От него коментар за дългия път до президентските номинации, който извървяха от Реформаторския блок.

ДСБ – Пловдив напълно подкрепя националната политика на партията за издигане на равноотдалечен кандидат за президент, заяви председателят на местната организация Йордан Иванов.

По думите му фаворити на ДСБ са 3-ма кандидати – Трайчо Трайков, Гроздан Караджов и проф. Велислав Минеков. И тримата са заявили, че са за опозиционно поведение на сегашната власт, което е много важно.

Във вторник предстои изслушване на Корман Исмаилов и ново заседание, на което ще обсъждаме и поръчаното социологическо проучване за представителството на кандидатите, каза още Иванов.

По думите му като първо условие за подкрепа е, че кандидатите за президент трябва да са твърдо за евроатлантическата позиция на България.


Още от категорията

Да обсъждаме проблемите, а не - решенията

"Много малка част от българските граждани, които са участвали в някаква гражданска активност, са свързани с конкретна инициатива за промяна на нещо - политиката или средата, в която живеят. Огромна част от участието е свързана с лаготворителност.  До голяма степен това се държи на изключително ниското доверие, че политиците могат да променят..

публикувано на 26.05.22 в 17:13
Експертът по киберсигурност Явор Колев на среща с ученици в Пловдив

Киберпрестъпленията срещу деца са се увеличили три пъти

Киберпрестъпленията , като форма на престъпна дейност, са едни от най-динамично развитите и иновативни престъпления в модерното общество, поради техните необичайни начини и методи за извършване. Особено застрашени са децата, които все по-често стават жертва на сексулано насилие в интернет. През последните две години по данни на Интерпол - по време на..

публикувано на 26.05.22 в 16:29
Красен Станчев

Социалните помощи не се увеличават, неизвестно защо

Икономическият анализатор Красен Станчев дава негативна оценка на правителствените антикризинси мерки. „Предложенията за отстъпки в цените на горивата създават леки ценови привилегии на тези, които карат повече коли. Съответно онези, които не карат коли или са по-маломотни и съответно по-рядко се придвижват, няма да имат никакви компенсатори..

публикувано на 26.05.22 в 10:25
Михаил Вешим

24 май е достойна дата за национален празник

Почти всяка година по това време в България възниква дебат затова дали 24 май да стане национален празник на страната, вместо 3 март. Този път предложението дойде от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, която ще внесе предложение за промяна в Кодекса на труда, с които 24 май да бъде обявен за национален празник на България. Срещу едно такова..

публикувано на 26.05.22 в 10:05

Рекордно ниска е реколтата от маслодайни рози

Рекордно ниска реколта от маслодайни рози се очаква през настоящата година, прогнозира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив Христо Николов, председател на Националната асоциация на розопроизводителите в България.  Той очаква между 8 000 и 9 000 тона да бъде добивът при положение, че площите с насаждения предполагат да бъдат добити до 15..

публикувано на 25.05.22 в 16:10