Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на крайнодясната "Алтернатива за Германия" иска германците да разполагат с оръжия

Снимка: БТА

Лидерът на крайнодясната и антиимигрантска партия "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри подкрепи идеята германците да разполагат с огнестрелни оръжия и други средства за самозащита като лютив спрей, предаде Ройтерс. Според Петри много хора в страната не се чувстват в безопасност след ислямистките атаки в страната.

По-рано тази година Петри си навлече критики, след като поиска силите за сигурност да могат да използват огнестрелни оръжия срещу нелегални имигранти. Тя също се противопоставя на затягането на законите за притежание на оръжия, защото според нея те ще ограничат обикновените граждани, докато терористите ще си набавят оръжия по нелегални канали.

Германия е с едни от най-строгите правила за притежание на оръжия в Европа. Желаещите да се сдобият с пистолет трябва да бъдат над 18 години и да обосноват се нуждаят от него. След сексуалните посегателства по Нова година в Кьолн и джихадистките атаки през юли обаче кандидатстващите да се сдобият с лиценз за носене поне на лютив спрей и оръжие с халосни патрони са се увеличи с 49 процента през първата половина на 2016 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бежанският поток е устремен към Германия

Меркел: Не бежанците са донесли тероризма в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че не бежанците са донесли тероризма в Германия, предаде Ройтерс. На предизборно събитие преди местните избори в източната провинция Мекленбург – Предна Померания Меркел добави, че ислямът има място в Германия,..

публикувано на 18.08.16 в 07:30

Германия: Турция сътрудничи от години с движения от Близкия изток

Правителството на Германия определя Турция като централна платформа за действие на ислямистки групировки . Това твърди германската обществена телевизия А Ер Де, като се позовава на отговор на правителството на питане от Лявата партия в Германия. Според..

публикувано на 16.08.16 в 14:09

В Германия са установени 340 случая на вербуване на бежанци от ислямски радикалисти

Германската служба за защита на конституцията е установила над 340 случая на вербуване на бежанци от ислямски радикалисти. Според директора на службата - Ханс-Георг Маасен , това е броят само на известните опити, като по всяка вероятност те са повече...

публикувано на 14.08.16 в 14:49

Над 340 бежанци - вербувани от ислямисти в Германия

Германската служба за защита на конституцията обяви, че разполага с информация за над 340 случая на вербуване на поддръжници на ислямистите сред бежанците. Според директора на ведомството Ханс-Георг Маасен това е броят само на известните..

публикувано на 14.08.16 в 10:21

Турски трафикант на хора, задържан у нас ще бъде екстрадиран в Германия.

Хасковският окръжен съд уважи искането на Германия за екстрадиране на 46-годишния Айхан Алтун.   Турският гражданин е задържан на 28 юли на граничен пункт "Капитан Андреево в изпълнение на европейска заповед за арест.  Обвинението срещу Алтун е за..

публикувано на 12.08.16 в 18:30