Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев прогнозира пълен разпад на българската левица

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев прогнозира пълен разпад на българската левица и заяви, че това е необратим процес. В Сливен той посочи, че на този фон съществува тенденция ГЕРБ да наследи БСП и като политически представител на олигархията.

Фактичестото елиминиране на господин Радев като кандидат от партията, която го е издигнала, предстоящото издигане на самостоятелен кандидат на АБВ и обвинения в ксенофобия, и расизъм между тези партии е само епизод от филм с предизвестен край. Българската левица, както в Унгария, както в Полша, слиза от политическата сцена и това е окончателно.

Наблюдаваме ясна тенденция ГЕБР да замести БСП като партия на олигархията, посочи още лидерът на ДСБ.

Вчерашното назначение на бившия шеф на КЗК Петко Николов за председател на патентното ведомство е абсолютно ясен знак за партньорството между най-тежките олигархични структури в държавата. Тази договорка, тя е на ниво Борисов и ДПС.

Според Кънев, в ГЕРБ има курс на разграничаване от проевропейската политика с тихи договорки и едностранни отстъпки на авторитарните режими в Турция и Русия, вместо използване на силната ни позиция като член на Европейския съюз и НАТО. В тази ситуация реформаторската десница трябва ясно да осъзнае отговорността си.

А тя е да победи БСП, да победи проруския кандидат на "Атака" Каракачанов и да се яви на балотаж с ГЕРБ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!