Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Колодрума" има лиценз за волейбол и успешно посреща международни състезания

Община Пловдив опроверга твърденията, че Многофункционалната спортна зала "Колодрума" не e подходяща за волейбол, заради лошо осветление. Оттам припомниха, че залата има необходимия лиценз от международните отговорни органи и вече бе домакин на Европейското първенство за младежи до 20 г.  Считаме, че тиражирането на подобни писания са недобронамерен опит да дискредитират не само зала Колодрума и Пловдив, но и градения с години волейболен авторитет на България, заявиха от общината .

Самото провеждане на европейското за младежи в Колодрума, включително мачовете от елиминационната фаза и финалите преди две седмици, са неопровержимо доказателство, че съоръжението отговаря на необходимите условия, пише в съобщението.

Като доказателство от общината посочват и фактът, че след броени дни пловдивският женски волейболен тим на „Марица” ще играе мачовете си от Шампионската лига именно в зала "Колодрума" и това е потвърдено от Европейската волейболна конфедерация след направения оглед и издадения лиценз на залата. 

От общината припомнят и публично заявени мнения за условията в пловдивската зала, "за разлика от анонимните писания в някои медии":

БАНУ КАН ШУРМАН - вицепрезидент на Европейската волейболна централа и ръководител на супервайзорите на Европейското първенство за младежи в Пловдив: Възхитена съм от прекрасната зала, която осигурява страхотни условия за провеждането на състезания от най-голям мащаб. Турнирът показа, че изборът Пловдив да бъде домакин на европейски финали е абсолютно правилен.

МИХАЙЛО МЕЛНИК - президент на Украинската волейболна федерация: Вие в Пловдив сте щастливи хора, защото имате уникална зала. Освен състезания по колоездене тук можете да провеждате турнири по много видове спорт на най-високо ниво. Това се потвърди и по време на европейското по волейбол.

ВЛАДИМИР НИКОЛОВ, генерален секретар на Българската федерация по волейбол и старши треньор на националния ни отбор за младежи до 20 г.: Залата в момента е чудесна за волейбол. Тя е и страхотна придобивка за световното за мъже през 2018 г.

БОРИС ХАЛАЧЕВ, мениджър на ВК „Марица” - Пловдив: Колодрума има лиценз, шефовете на европейския волейбол казаха, че всичко е перфектно. Точно те правеха огледа за мачовете от Шампионската лига, които ще играем там. Ако Колодрума не ставаше за волейбол, щяха ли да ни позволят да играем в съоръжението?





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Крумовград разби европейските амбиции на Локомотив

Крумовград победи Локомотив(Пловдив) като домакин  с 4:1 и затвърди подема си при Станослав Генчев. Тимът действаше много ефективно и отказа смърфовете още през първата част, когато поведе с 3:0. Първият удар посока една от двете врати отправи Оливер Кандем В 4-тата минута. Футболистът на Локо Пд се възползва от оставането му пространство и пробва..

публикувано на 10.05.24 в 21:16

Си-фу Багалев гостува официално в манастира Шаолин

Инструкторът по вин-чун - си-фу Станислав Багалев сподели впечатления от поредното си китайско пътуване. "Върнах се от южния Шаолин (защото има и северен). Преди години имаше два уникални филма "Манастирът Шаолин" и "Непобедимите от Удан", които ние гледахме.Благодарение на тези филми и аз като хиляди деца по света се запалих от бойните изкуства,..

публикувано на 10.05.24 в 16:15
Димитър Кузманов

Кузманов е на полуфинал в Матхаузен

Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира на клей от сериите „Чалънджър“ в Маутхаузен (Австрия) с награден фонд 120 950 евро. Българинът победи убедително с 6:2, 6:3 участващия с „уайлд кард“ австриец Йоел Йозеф Шверцлер. Срещата продължи 76 минути. Мико направи три пробива в мача и не допусна нито един на собствен сервис. За класирането..

публикувано на 10.05.24 в 15:53

Локо е гост на "Крумовград" в 19:15 часа днес

"Локомотив" (Пловдив) е гост на "Крумовград" във втори мач от плейофите в първата шестица. Двубоят е от 19:15 часа днес на спортен комплекс “Никола Щерев – Старика”. „Черно-белите“ проведоха последното си занимание на помощния терен. на "Лаута". Александър Александров и Алекс Местов от U17 взеха участие в тренировката. Наказан мача е единствено Хорхе..

публикувано на 10.05.24 в 11:33

„Алтер его” – за езика на жълтите медии

Драги приятели, да ви кажа честно, дойде ни до двойната гуша от „новините“ в жълтите медии – така наречените „фейк нюз“. Ако слушате нашия радио-пърформанс, ще ви въведем в редакцията на един булеварден вестник, за да разберете как се злоупотребява с българския езика като се пишат абсурдни заглавия за първа страница. Ще има и сензационни „информации“, на..

публикувано на 10.05.24 в 11:24