Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията ще засегне всички теми на управлението на кабинета

Снимка: capital.bg

В програма "Точно днес" говорим за новите моменти в този вот, както и битката на претендентите за държавен глава, коментираме със социолога Димитър Димитров.

Изборите за президент и референдум изискват внимание и ангажираност. Как пловдивчани се ориентират в палитрата тази есен, провери Димитър Владимиров.

Пловдивчани не бързат с избора за кого ще гласуват на президентските избори в навечерието на предизборната кампания.

Въпреки, че при този вот ще има и опция „Не подкрепям никого“ повечето от хората смятат, че имат достатъчно време, за да решат на кого да засвидетелстват своята подкрепа.

Какъв трябва да бъде новият български президент, с какви очаквания са хората месец преди 6-ти ноември и вълнуват ли се от това как ще преминат дните до тази дата проверихме с анкета, която може да чуете в звуковия файл.

Втори тур ще има, на него със сигурност ще са кандидатите на ГЕРБ и БСП, каза в интервю за Радио Пловдив социологът Димитър Димитров. Той каза, че въпреки квадратчето "Не гласувам за никой", този факт няма да доведе до урните над 3,6 млн. избиратели.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Хипотетично Цачева може да загуби на балотажа и от Каракачанов

Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева може да загуби на балотажа не само от кандидата на БСП Румен Радев, но и от Красимир Каракачанов, издигнат от обединените патриоти. Такъв "хипотетичен вариант", а не прогноза за изхода от вота   в най-новото си проучване дава социологическата агенция "Галъп", три дни преди първия тур на изборите. Според "Галъп"..

публикувано на 04.11.16 в 10:09

Тренд: Сигурен балотаж, 19% още не са решили за кого ще гласуват

Сигурен балотаж между Цецка Цачева и Румен Радев сочат данните от национално представително проучване на Изследователски център „Тренд“, проведено сред 1004 души.  Допитването е направено между 19-и и 26-и октомври със собствено финансиране на изследователския център „Тренд“. С малка преднина, лидер в предпочитанията на българите,е..

публикувано на 02.11.16 в 14:47

Четири формации в Пловдив се споразумяха за честни избори

Само четири политически формации в Пловдив подписаха Споразумение за честни избори. Освен инициаторите от БСП, към него се присъединиха партиите „Съюз на комунистите в България“ и „Европейска сигурност и интеграция“, както и Политически клуб „Екогласност“.  Председателят на Областния предизборен щаб на пловдивските социалисти Георги Търновалийски..

публикувано на 31.10.16 в 07:03

В Пловдив бяха доставени над 1 200 000 изборни бюлетини

Над 1 200 000 бюлетини за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за националния референдум пристигнаха в Областната администрация в Пловдив. Те бяха приети от председателите на 16 и 17 РИК - Тодор Тодоров и Елена  Кинаева.  За бюлетините е осигурена денонощна охрана.  Следващата седмица те ще бъдат раздадени на отделните райони...

обновено на 28.10.16 в 16:03

По- скъпи избори и по- кратки срокове, но ЦИК са спокойни

С малко под 250 000 лв. ще се оскъпят предстоящите президентски избори, заради една от промените в Изборния кодекс, приети вчера от Народното събрание, които се очаква утре да бъдат обнародвани. Оскъпяването е заради първата от общо трите промени, свързани с новата технология на отчитане на резултатите, по- точно с нейната методология...

публикувано на 27.10.16 в 15:38