Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраниха директора и две медицински сестри от градината, където нахапаха дете

Снимка: БГНЕС

Директорът и две медицински сестри от детска градина "Веселушко" в Бургас са отстранени временно от работа. Причината е изясняване на случая с ухапаното по гърба момиченце в яслата. 
Занижена наблюдателност и липса на своевременна реакция от екипа на детската градина са установили проверяващите по случая с едногодишното момиченце. Още при приемането на детето в деня, когато майката е установила синините, персоналът е видял ухапванията, обясни днес кметът на Бургас Димитър Николов:
Когато са видели, че има белези, неестествени травми по гръбчето и тялото, не са уведомили нито родителите, нито ръководството и директорката на детската градина.
Причината, да не уведомят за случая е била: 
Детето е било много жизнено, смеело се е, забавлявало се е. Решили са, че това не е проблем. Извикали са медицинската сестра на детската градина, която не е реагирала по адекватен начин, каза кметът Димитър Николов.

Директорът Гюлхан Ахмедова и двете медицински сестри, които са били на смяна, когато са установени ухапванията, са отстранени от работа до приключване на съвместната проверка на Дирекция "Социално подпомагане", отдел "Закрила на детето" и Детска педагогическа стая.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!