Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22-ма млади автори с иновативно представяне във "Фотография и музика"

Иновативно събитие, съчетаващо фотография и музика, ще ви вдъхнови да гледате фотография по различен начин, докато слушате музика. На изложбата са представени 22 млади автори, работещи в областта на съвременната концептуална фотография.

В София вече все по-често можем да видим различни проекти, вдъхновени и показани по модерен начин. Изложбата "Фотография и музика" е точно такъв проект. Преподавателят по концептуална фотография Ивайло Стоянов разказва:

Това е проект, който под някаква форма не се представя само в България, и по света се правят такива, но със сигурност за България това е едно иновативно събитие. Аз съм голям фен на музиката. Тя е при мен основно вдъхновение като фотограф, концептуалист. Със сигурност това е при повечето автори тук.

На тази изложба ще видите напрмиер Айфеловата кула, построена от книги, или пък един различен поглед на турбини за възобновяема енергия.


Пространството за съвременна фотография и изкуство "Галерия 2.0" ви очаква на откриването на "Фотография и музика". Изложбата може да видяна до 23 октомври.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!