Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус блъсна пешеходка на кръстовището на "Камела"

| обновено на 20.10.16 в 09:32

Жена загина, след като беше блъсната от автобус на градския транспорт по линия номер 17 в Пловдив. 

Тежката катастрофа стана на кръстовището на булевардите "Никола Вапцаров" и "Стефан Стамболов", известно като "Камела". Инцидентът е станал в 16.20 часа на метри от пешеходната пътека, в близост до автобусна спирка и затрудни задълго движението в пиковия трафик . 

Пешеходката е загинала на място.  След установяването на самоличността от Областната дирекция на МВР  уточниха, че жената е на 61 годиниПодаден е сигнал на телефон 112 и на място са насочени екипи на полицията и Спешна медицинска помощ, има и пожарна кола. 

Снимка

Шофьорът на автобуса Здравко Ашиков каза, че след спирката е потеглил на зелен светофар. Той зави, че не е ударил жената, а явно тя е била паднала на земята. Само чух как нещо изпищя и веднага спрях, дори нямаше и удар, каза водачът на автобуса.  

Хората, събрали се на мястото на инцидента, коментираха и версията, че жертвата може да е била ударена от някаква кола, а шофьорът да е избягал. Причините и обстоятелствата около катастрофата се изясняват. 

Снимка

Кръстовището на "Камела" е сред най- натоварените и рискови кръстовища  в район "Южен", на което много често стават и катастрофи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Връщат в ареста насилника на Дебора

Пловдивският окръжен съд отмени определението на Районния съд в града, който пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора" Георги Георгиев.  С днешното си решение окръжните магистрати върнаха в ареста Георгиев, който е с по- лека мярка за неотклонение от 30-ти юли.   Определението е окончателно.

публикувано на 29.08.24 в 17:11

В Пазарджик не закриват училища, но растат маломерните паралелки

С 44 маломерни и слети паралелки в 39 училища започва новата 2024/2025 учебна година в община Пазарджик. Това реши на днешното си заседание Общинският съвет, който одобри тяхното сформиране и им отпусна финансиране от над 128 хиляди лева от общинската хазна. При обсъждането на предложението някои съветници изразиха притеснение за качеството на..

публикувано на 29.08.24 в 17:05

Отнеха книжката на 19-годишншия дрифтър от Асеновград

Прокуратурата в Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство 19 годишния младеж, дрифтил преди ден с БМВ.  Припомняме, че той се удари в крайпътно дърво след като изгуби управлението на автомобила и така създаде опасност на пътя за други шофьори.  С постановление на наблюдаващия прокурор временно е отнета книжката на младия шофьор...

публикувано на 29.08.24 в 16:53

Пловдивският съд не пусна на свобода трафикантите на мигранти

Петимата трафиканти на мигранти остават в пловдивския арест – потвърди Апелативният съд. Магистратите отхвърлиха жалбите за промяна на мерките им за неотклонение в по-леки. Според обвинението петимата задържани представляват организирана престъпна група за трафик на мигранти през страната. Бандата е действала от началото на годината до..

публикувано на 29.08.24 в 16:01

6% населени места в пловдивско на воден режим, 60% загуби заради остаряла мрежа

60% са загубите заради остарялата мрежа, 6% от населените места в пловдивска областта са на режим. Наложителни са законови промени и актуализация на националната стратегия за водните ресурси, за да се решат проблемите с безводието. Това стана ясно след на областния управител на Пловдив проф. Христина Янчева с отговорните институции, посветена на..

публикувано на 29.08.24 в 15:21