Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Декларация против изграждането на бежански център ще внесат жители на село Бояново

Снимка: БГНЕС


Декларация против изграждането на бежански център в елховското село Бояново ще бъде внесена в Общинския съвет на Ямбол. Подготвят се и ефективни протестни действия.

Безпокойството на местните жители е предизвикано от решение на правителството да предостави терена и сградите на бивше военно поделение под разпореждането на ямболския областен управител. Тази сутрин Сдружение "Граждански клуб за Ямбол" обсъди и прие декларация за недопускане на мигранти на територията на областта. Идеята е декларацията да бъде внесена за обсъждане в ямболския местен парламент, обясни Атанас Атанасов

Ние не желаем на територията на област Ямбол да се изграждат такива бежански центрове. Нетърпението на хората ще се изчерпа. Допускаме, че буквално ще започнат да мародерстват над местното население. 

Ефективен протест за утре вечер подготвят майки от Ямбол. Негов организатор е Красимира Колева:

Най-големите ни притеснения са, че местата там са страшно много за бежанците - над две хиляди места. Селото е с население от 700 човека и се намира на 30 километра от нашия град, което означава, че ще дойдат и тук.

Засега официална информация от Областната управа в Ямбол за това какво ще се прави с предоставеното бивше военно поделение няма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Протест в Ямболско заради разкриване на бежански център до с. Бояново

Жители на Ямбол и областта протестират срещу намеренията за разполагане на бежански център в района на елховското село Бояново. Организаторите приеха декларация до Общинския съвет, в която се настоява да не се допускат мигранти на територията на общината...

обновено на 20.10.16 в 11:37