Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп е по-достойният президент

Д-р Йонко Мермерски живее със семейството си  от 34г. в Съединените щати. Завършил е "Джорджтаун" със защитен докторат по органична химия. За Радио Пловдив, в телефонна връзка от Вашингтон, той заяви, че протестите в САЩ против избора на Доналд Тръмп за президент, са медийно пресилени.

С медийна манипулация  той обясни и  досегашните медиини визии на Хилъри Клинтън като достойната, а Доналд Тръмп като луд и ексцентричен, който ще донесе войни и гибел за Америка. 

Това е така, защото големите медии са контролирани от Обама, който подкрепяше Хилъри, каза той. 

И се аргументира  защо е  "против" Хилъри Клинтън и  "за"Доналд Тръмп: 

Първо на първо, Хилари Клинтън е много корумпиран кандидат, няма по-корумпиран политик в САЩ от нея. Огромни усилия бяха положени от страна на настоящата администрация на Обама и на медиите също така да подтискат негативна информация за нея. Практически тя сега вече с настъпването на новата администрация най-вероятно ще отиде и в затвора, защото две са основните нарушения, които е направила, като цяло едното е, че беше прехвърлила всичката си кореспонденция като държавен секретар на САЩ върху частен сървър, което на практика е абсолютно незаконно, защото  кореспонденциите на държавните секретари или външния министър  на български казано, защото тя принадлежи на държавата, а не на този, който е външен министър. И това е против всякакви стандарти, закони и изисквания на закони, свързани с боравенето със секретна информация.

Другото нещо пък е фондацията „Клинтън” докато тя е била, Хилари Клинтън, държавен секретар тя е получавала милиони, милиони долари дарения от държави и от частни лица, които са на високи постове в държави, които подкрепят тероризма, т. е. от една страна тя е държавен секретар на САЩ, от друга страна тя е получавала огромни количества – десетки, стотици милиони долари дарения за фондацията на името на Бил Клинтън в същия този момент, в който тя е държавен секретар и се счита, че тя е правила услуги на такива държави...

Другото нещо е, че 95,3 процента от даренията, които фондацията „Клинтън” е получавала не са отивали по същество, а само 4,7 процента са отивали за изпълнение на дейности, за които те са твърдели, че изпълняват.

Доналд Тръмп пръв заяви, че ще има абсолютна забрана на влизащите, това беше след като започнаха множество атентати, имаше серийно убийство на граждани в Калифорния  и също така около 50 души бяха застреляни в един нощен клуб за хора, които имат хомосексуален живот във Флорида, които бяха организирани от Ислямска държава, тогава той единствено имаше политическата смелост да заяви, че трябва да се направи пълна забрана, ще ви кажа неговото изказване -  пълна забрана на идващите от страни, които подпомагат тероризма, на мюсюлмани докато не се намери начин да бъдат достатъчно добре проверени. Това негово изречение беше съкратено само в рамките на това, че той иска да има пълна забрана на всички идващи мюсюлмани.

Тръмп не е против, той отправи предизвикателство към НАТО, че при първоначалното създаване на северноатлантическия пакт неговата идея е била да се предпазва Запада от  угрозата на комунистическия блок. Сега вече, когато половината от тези държави са членове на НАТО.

Ще ви кажа кое звучеше привлекателно за гласоподавателите у  Доналд Тръмп. Едното е, че той иска да има стабилна и солидна граница с южната си съседка Мексико, ще издигнат стена и той има огромна подкрепа на всички гранични служби и гранични служители.

Споразуменията за свободна търговия ще се ревизират, тъй като тези споразумения ощетяват американския трудов пазар. За състоянието на армията,  ветераните в САЩ са зарязани основно откъм предоставяне на здравни услуги.

Корумпираната страна на нещата е, че Хилари Клинтън иска да обясни, че тя представлява малцинствата и социално слабите, а в същия момент ходи и получава легализирани подкупи под формата на 275 хиляди долара от тези, които са на Уолстрийт – банкерите под формата на лекции. 

За отношението към Ислямска държава очаквам с голяма надежда Путин и Тръмп да координират усилията  си и този проблем да бъде решен по две причини – едната е да се спре проблема и да се спре това нахлуване и заплаха към цивилизацията западната и другата е все пак да се изчисти физиономията на ислямските народи от това те да бъдат отъждествявани с тероризма. 

Цялото интервю с д-р Йонко Мермерски е в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До 8 години затвор очакват лекарите с измамната схема

Между 2 и 8 години наказание предвижда законът за двамата лекари Веселин Станчев и Найден Пъджев, арестувани за документна измама с фиктивни процедури за физиотерапия, с които са източвани пари от Здравната каса в Пловдив.   Разследването е започнало след сигнал от пациентка, която видяла в медицинското си досие, че има рехабилитационни процедури, които..

обновено на 11.07.24 в 13:35

ДПС без Делян Пеевски искат организации в Пловдив и Смолян

Решението ни е ДПС без Делян Пеевски – това обявиха в декларации членовете на Областният съвет на ДПС в Смолян и Младежката им организация. По- късно същата декларация бе подкрепена и от ръководствата на Движението в пловдивските общини "Марица", "Родопи", Асеновград, Сопот,  Карлово, Калояново,  Куклен и Кричим.  Въм фейсбук-групата „Аз подкрепям..

публикувано на 11.07.24 в 12:24

Жители на Доспат излязоха на протест пред парламента

До сградата на Народното събрание се проведе протест, с който  граждани поискаха оставката на кмета на Доспат Елин Радев. Протестиращите не са само от Доспат, а и от други градове. Кметът, който е трети мандат, оказва политически натиск върху тези, които не го подкрепят, заявиха протестиращите. Никой не ни чува в Доспат и заради това..

обновено на 11.07.24 в 11:12

Възобновиха чистенето на река Марица, изграждат подходи

Почистването на река Марица е възобновено след като по препоръка на еколозите беше спряно за близо два месеца,  съобщи за Радио Пловдив лесовъдът и отговорник на обекта от фирмата изпълнител Николай Талигаджиев. Той уточни, че от днес започва изграждането на подходи за влизане на техниката,  която да премахне растителноста около островите в..

обновено на 11.07.24 в 11:12
Иво Инджов

Конфликтът в ДПС се задълбочава

Началото на края в ДПС започна преди около седмица, когато станаха ясни разделителните линии между Доган и Пеевски и техните два лагера. Това коментира политологът Иво Инджов в програма "Точно днес" на Радио Пловдив.  Според него в момента конфликтът се задълбочава и върви към окончателна развръзка, чиито контури ще бъдат очертани до края на..

публикувано на 11.07.24 в 10:49