Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер

Поли Генова и Софийският духов оркестър носят коледния дух в зала "България"

Тази вечер Софийският духов оркестър излиза в зала "България"
Снимка: архив

Днес е денят за превърналия се в традиция коледен концерт на Софийския духов оркестър. Само ден след като откриха 44-тото издание на Коледния панаир на книгата, музикантите излизат на сцената на зала "България" от 19 часа под палката на Юли Дамянов.
Програмата на концерта е изключително интересна, като аранжиментите на повечето творби за специално създадени от Дамянов. Великолепни са и солистите - Поли Генова (с трио ЛаТиДа), която в края на тази така успешна за нея година (не само заради 4-тото място, което донесе на България на конкурса Евровизия) ще представи някои от най-хубавите си песни като "Нека с теб" и "На инат", но и коледни стандарти като Santa Claus is Coming to Town, както и написаната от Иван Кутиков "Твоята коледна звезда".
Красотата на италианската песен ще бъде "поднесена" от тенора Ивайло Донков - в негово изпълнение ще звучат незабравимите Volare и Time to Say Good-Bye, а малките чаровни певци от "Бон-бон" са подготвили и Let it Snow, и някои от красивите български зимни песни.
Изненадите и коледното настроение ще са налице!
Концертът е от 19 часа в зала "България".
Организатор е общинския дом на културата "Искър".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!