Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самоуправството не е начинът община Пловдив да си върне стадион "Векта"

| обновено на 15.12.16 в 19:20

Община Пловдив ще обжалва пред Върховния касационен съд решението на окръжния съд, с което футболен клуб „Векта“ получава правото да стопанисва стадиона до плувен комплекс „Нептун“. 

Според окръжните магистрати общината, независимо че е собственик на имота, не е имала право по насилствен начин да отнема стадиона от Петър Никленов, въпреки изтичането на концесията. Съдът смята, че след като община Пловдив е предоставила имота за управление на концесионера, е трябвало да предприема законови процедури за връщането му, а не да пристъпва към самоуправство.

Юристът Мирослава Сукарева от дирекция „Общинска собственост“ коментира, че и при обжалването основният мотив ще бъде, че имотът е законосъобразно отнет от този, който го ползва и припомни, че на първа инстанция са спечелили делото. Все още в общинската администрация не са получили съдебното решение от 9 декември, а срокът за обжалване е един месец от датата на получаването.

Общината трябва да върне владението на футболния клуб над целия парцел и да заплати над 6 6хиляди разходи и това подлежи на изпълнение, каза собственикът на ФК „Векта“ Петър Никленов. Той определи като вандалски и в разрез с всякаква законност действията на общината. Ще стартират много дела, предупреждавах ги да не ме закачат, но това, което направиха е чудовищно, заяви Никленов.

Припомням, че през март, след протести и два неуспешни опита преди това, Община Пловдив иззе при специализирана полицейска акция спортен комплекс „Векта“. Концесията на обекта изтече миналата година и не беше подновена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Държавата бави инвестиция за 100 млн. лв. край Пловдив

Депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев призова служебния премиер Димитър Главчев да съдейства за реализацията на крупна инвестиция край Пловдив, като помогне да се отстранят административните пречки.  „Да помогнем за изграждането на нов модерен завод за над 100 милиона лева, който ще създаде стотици работни места в Пловдив и региона - това е една от..

публикувано на 15.07.24 в 13:33

Блъснаха момче с тротинетка в Пазарджик

14-годишно момче с електрическа тротинетка е пострадало сериозно в Пазарджик, след като 47-годишна шофьорка го е блъснала с лекия си автомобил „Хонда“.   Заедно с него на тротинетката се е возило и непълнолетно момиче.  От удара е пострадало момчето, което е транспортирано и настанено в МБАЛ-Пазарджик с няколко фрактури в областта на лицето,..

публикувано на 15.07.24 в 13:31

Министър Запрянов откри новата писта в авиобаза "Граф Игнатиево"

С официална церемония в авиобаза "Граф Игнатиево" беше открита новата полоса. Ремонтът беше нужен заради очакваните догодина нови изтребители Ф-16.  "Още 4 от общо 49 проекта за реконструкция на авиобаза "Граф Игнатиево" са от основна важност за приемането на изтребителите Ф-16 и имаме уверение, че до края на годината те ще бъдат завършени", каза..

обновено на 15.07.24 в 12:30

Лекари се борят за живота на катастрофирал моторист

Младежът се е блъснал в указателни табели за ремонт на моста на река Марица на бул. Васил Априлов. Алкохолната проба на 26- годишния мъж е отрицателна. Млад шофьор също е ранен, след като в село Бегово автомобилът му навлязъл в лентата за насрещно движение и след това се блъснал в ограда. 20- годишният младеж е с отрицателна алкохолна проба, но с..

публикувано на 15.07.24 в 12:30

Решават на общинска сесия за паркинга на "Пълмед"

Предложението на районния кмет на „Западен“ Тони Стойчева за прекратяване на договора за наем на имота, отреден за паркинг на общински терен пред болница „Пълмед“, влиза в дневния ред на сесията на Общинския съвет.  С него се предлага да се задължи кмета на Пловдив Костадин Димитров да прекрати договора за наем от 6 ноември 2023 година,..

публикувано на 15.07.24 в 12:17

Свързани новини

Общината си взе спортен комплекс "Векта" с полиция

При специализирана полицейска акция Община Пловдив иззе спортен комплекс "Векта". Концесията на обекта изтече през миналата година, но тя не беше подновена. Няма да се ограничава достъпа на децата, които тренират в този комплекс , увери Димитър Кацарски, заместник-кмет по общинска собственост, който също присъстваше на полицейската акция...

обновено на 18.03.16 в 16:33

"Векта" иска трайно да ползва игрището на едноименния комплекс

Готов съм да взема под наем игрището на спортен комплекс „Векта“ според изискванията на Закона за спорта, както е обещал кметът Иван Тотев на среща с майките на футболистите. Това обяви управителят на ПФК „Векта“ Петър Никленов. Той не приема условието на градоначалника родителското настоятелство към клуба да е регистрирано по този закон. Ние..

публикувано на 22.03.16 в 14:25

Децата ще спортуват спокойно в комплекс "Векта", обеща кметът Тотев

Община Пловдив ще осигури терен за спортни тренировки на децата от ПФК „Векта“. Това е обеща кметът Иван Тотев на среща родители на малчугани от детските школи. Десетина родители се срещнаха с градоначалника, за да се оплачат, че децата им не могат да посещават спортни занятия през почивните дни. В неделя се оказало, че дори топките за футбол на..

обновено на 21.03.16 в 17:08