Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британската полиция затяга мерките за сигурност след събитията в Берлин и Анкара

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От днес улиците към Бъкингамския дворец в Лондон ще бъдат затворени по време на традиционната смята на караула, което е една от големите атракции за туристите. Това е само част от мерките за сигурност, които британската полицията предприема след трагедията в Берлин, където в понеделник на коледен пазар загинаха 12 души.

От Скотланд ярд съобщиха, че преразглеждат в най-големи подробности плановете за гарантиране на сигурността на гражданите след нападението в Германия и убийството на руския посланик в Турция.

Министърът на външните работи Борис Джонсън заяви по повод събитията в Берлин и Анкара, че британските служби за сигурност и разузнаването са свършили изключително полезна работа, но няма място за отпускане, защото рискът от терористични нападения е много голям.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Освободиха пакистанеца, заподозрян за нападението на коледния базар в Берлин

Пакистанецът, за когото по-рано се смяташе, че е извършител на нападението с камион срещу коледен базар в германската столица Берлин, е бил освободен поради липса на доказателства, съобщиха от прокуратурата. „Обвиненият, задържан във връзка с..

публикувано на 21.12.16 в 09:50

Продължава издирването на извършителя на атентата в Берлин

Берлинската полиция е получила стотици сигнали за евентуалния извършител на атентата в германската столица. Пратени са над 500 видеоклипове и снимки от атаката с камион, при която загинаха 12 души и тежко ранени бяха 48. Все още няма заловен за..

обновено на 21.12.16 в 12:12

ИДИЛ пое отговорност за атентата в Берлин

"Ислямска държава" пое отговорността за вчерашния терористичен акт в Берлин, предаде Франс прес. Агенцията се позова на съобщение на свързания с групировката интернет сайт "Амак". В него пишело, че войник на "Ислямска държава" е извършил операцията в..

публикувано на 20.12.16 в 21:56

Германия призна официално: Нападението в Берлин е терористичен акт

Германия призна, че снощното нападение в Берлин е било терористична атака. Врязалият се в посетителите на коледен базар в Берлин камион уби най-малко 12 души, 48 са ранени, някои от тях са с опасност за живота. Онлайн изданието на "Дер Шпигел" съобщава, че..

публикувано на 20.12.16 в 18:29