Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп предпочита социалните медии за комуникация на политиката си

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бъдещият американски президент Доналд Тръмп не смята, че севернокорейско ядрено оръжие заплашва САЩ. Северна Кореа съобщи, че е на финалната права в създаването на свое ядрено оръжие, което ще може да достигне САЩ. Това няма да се случи, написа Тръмп в социалната мрежа Туитър. За ядрена заплаха от ново оръжие заговори севернокорейският лидер Ким Йонг Ун. В своето новогодишно обръщение той заяви, че предстои тест на междуконтинентална ракета, без да назовава конкретен срок. Говорителка на държавния департамент във Вашингтон предупреди Пхенян, да избягва провокации.

Доналд Тръмп все още не е обявил, какъв курс ще следва неговата администрация по отношение на ядрената програма на Северна Кореа. От коментара му в Туитър не става и ясно, защо междуконтиненталните ракети на Пхенян няма да стигнат бреговете на Америка. Но пък Тръмп използва Туитър, за да втвърди тона спрямо Пекин. Китай натрупа богатство на гърба на САЩ, а не иска да ни помага със Северна Кореа. Колко мило! – написа бъдещият американски президент.

По всичко личи, че социалните медии ще продължат да бъдат предпочитаният комуникационен канал за новия американски президент. Потвърди го и Шон Спайсър, който ще стане прессекретар на Белия дом, след като Тръмп встъпи в длъжност на 20 януари. Традиционните медии са ужасени, че Тръмп има над 45 милиона последователи в социалните мрежи, които могат да си контактуват с него директно. Нещата се промениха! Когато Тръмп коментира в Туитър, има резултат. И това е безспорен факт, заяви Спайсър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!