Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров на финал в Бризбън!

 Григор Димитров се класира на финала на турнира в Бризбън, Австралия, на твърди кортове.

Седмият поставен отстрани водача в схемата и шампион от 2016 година Милош Раонич от Канада със 7:6(7), 6:2 и стигна до десетия си финал в кариерата и втори в този град след 2013-а.


В първия сет всеки печелеше убедително подаването си. Раонич не загуби нито една точки при 14-те си вкарани първи сервиси, а Гришо загуби само две точки. Закономерно се стигна до тайбрек.

В него Димитров поведе с 3:0 точки с два минипробива, но Раонич ги върна и смяната на половините дойди пре 3:3. След страхотен минаващ удар канадецът стигна до сетбол при 6:5, но Гришо го отрази с форхенд уинър. После българинът стигна до сетбол, но съперникът го неутрализира с добро воле. При втория си сетбол Григор успя и взе тайбрека с 9:7 след 54 минути игра.

Чак в петия гейм на втория сет се стигна до точки за пробив. Те бяха в актива на Димитров.Той поведе с 40:15, но Раонич стигна до дюс. При третата възможност обаче Димитров ликува, след като форхендът на канадеца спря в мрежата и поведе с 3:2. Последва нов пробив на нула за 5:2. След това хасковлията стигна до два мачбола и реализира първия след поредната грешка на канадеца.

Димитров завърши със 17 печеливши удари (4 аса) и само 7 непредизвикани грешки, една от които беше двойна.

На финала Гришо очаква Кей Нишикори от Япония. До момента той няма победа срещу този съперник в 3 мача.

В кариерата си Димитров е спечелил 4 титли - в Стокхолм през 2013 година и през 2014-а в Акапулко, Букурещ и Куинс Клъб. Финалите на българина са били в Бризбън (2013 г.), Стокхолм (2014 г.) и през миналата година в Сидни, Истанбул и Пекин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев Пловдив официално осъществи трансфер в Серия А

Ботев Пловдив официално осъществи много силен трансфер. „Канарчетата“ продадоха младия защитник Димитър Папазов на участника в Шампионска лига и Серия А Болоня. През изминалия сезон крайният защитник дебютира и за първия тим на „канарчетата“. Папазов взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр. С..

публикувано на 17.07.24 в 18:03

Шампионките от Марица привлякоха Ралина Дошкова

Марица (Пловдив) осъществи нов трансфер през това лято и привлече диагонала Ралина Дошкова. Диагоналът е бронзова медалистка от Световното първенство до 17 години с националния отбор до 17 години. Била е част от всички възрастови групи на националния отбор През миналия сезон новата волейболистка на Марица игра в чешкия елитен Сокол (Фридек-Мистек)...

публикувано на 17.07.24 в 17:58

Равностойна група за Марица в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой между поставения Волунтари от Румъния и Работнички Скопие от Република Северна Македония...

публикувано на 16.07.24 в 18:03

Димитър Кузманов с победа на Чаланджър в Астана

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд от 41 хиляди долара.  Поставеният под номер 3 в схемата българин победи Мойрани Бузиге (Австралия) с 6:1, 7:6(6). Срещата продължи 92 минути. Кузманов доминираше изцяло в първия сет, но във втората част се стигна до..

публикувано на 16.07.24 в 18:00

Ботев слага видеостена за мача с Марибор

Ботев ще предостави възможност на своите привърженици да изживеят заедно емоциите и от реванша с Марибор в четвъртък (18 юли). Всеки фен може да заповяда на стадион “Христо Ботев“, където ще бъде поставен специален голям екран, на който привържениците заедно да изгледат двубоя от Словения. Входът е напълно безплатен, а поставеният за целта на събитието..

публикувано на 16.07.24 в 17:57