Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров започна 2017 година с титла!

Григор Димитров спечели  пета титла от ATP тура. Поставеният под №7 хасковлия надделя на "Пат Рафтър Арина" над световния №5 и номер 3 в схемата японец Кей Нишикори с 6:2, 2:6, 6:3 на финала на турнира от категорията ATP 250 в Бризбън.

 Нишикори е доста неудобен съперник за финалиста от 2013 година Димитров, като българинът имаше само един спечелен сет в трите си двубоя срещу азиатеца досега, но днес първата ни ракета успя да пречупи противника си и започна 2017 година по мечтан начин.

Григор Димитров започна трудно двубоя и в първите два сервис-гейма трябваше да спасява точки за пробив. Българинът се справи със задачата и удържа подаването си, като на свой ред търпеливо изчака пред него да се открие възможност за брейк. Това се случи в шестия гейм, а българинът бе категоричен – 4:2. До края на сета нашето момче игра изключително вдъхновено и не загуби повече дори гейм – 6:2. 

През втората част картината на корта се повтори, но с обратен знак. Григор първи получи шанс за брейк, не се възползва, а от 2:2 до края Нишикори наложи волята си – 6:2, 2:6. Така финалът влезе в решаваща трета част, която беше определен от един пробив. осъществи го Григор за преднина 5:3, след което сервирайки за мача българинът не трепна. Димитров приключи двубоя с 24 печеливши удара и 23 непредизвикани грешки. 

За Григор Димитров това беше трета последователна победа над играч от Топ 10, след като по-рано през седмицата той повали последователно Доминик Тийм и Милош Раонич. Българинът записа и първи успех над Кей Нишикори, от когото беше загубил 3 последователни пъти. Идната седмица Димитров ще почива, след което ще участва на Откритото първенство на Австралия, което започва на 16-и януари. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слушайте "Жрински" - "Ботев" от 21:00 часа по Радио Пловдив

Ботев Пловдив гостува тази вечер от 21:00 часа на стадион "Под Биелим Бриегом“ в Мостар в реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Канарчетата" влизат в сблъсъка с местния Жрински с аванс от 2:1 след първия двубой на "Христо Ботев“, когато точни за успеха бяха Самуел Акере и Алекса Мараш. Възпитаниците на Душан Керкез се намират..

публикувано на 15.08.24 в 11:08

Ботев поиска под наем полски десен бек

Ръководството на Ботев (Пловдив) е проявило интерес към полския защитник Бартломей Клудка. 22-годишният десен бек играе в местния Заглебие Любим. “Жълто-черните” са пожелали да привлекат Клудка под наем с опция за закупуване. Тази оферта обаче, със съответните финансови параметри, е била отхвърлена от шефовете на Заглебие, твърдят полски медии. През..

публикувано на 14.08.24 в 17:58

Промяна за реванша между Жрински и Ботев

УЕФА направи важна промяна за предстоящия мач между Жрински и Ботев (Пловдив) . Европейската футболна централа е извършила рокада по отношение на съдийския състав за срещата-реванш. Първоначално двубоят в Мостар трябваше да бъде ръководен от португалска съдийска бригада, начело с Мигел Ногейра. След направената смяна, решаващият сблъсък ще бъде свирен..

публикувано на 14.08.24 в 17:55

Вратарска дилема пред Душан Керкез

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще продължи да налага датския вратар Ханс Кристиан Бернат. Той бе привлечен през лятото за заместник на продадения в Русия национал на Босна и Херцеговина Хидайет Ханкич. Въпреки това в началото на кампанията като титуляр започна Матвей Игонен, който е част от селекцията на Естония. Той бе взет още през зимата от..

публикувано на 13.08.24 в 18:03

Марица привлече млада националка

Марица (Пловдив) привлече трето ново попълнение за сезон 2024-2025 в лицето на националката до 20 години Кая Николова. Кая е третата нова волейболистка в тима след немската националка Ванеса Агбортаби и Ралина Дошкова. Кая Николова играе на поста център и последните два сезона беше част от женския отбор на ЦСКА (София). Тя е била част от националните..

публикувано на 13.08.24 в 17:39