Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промяна за реванша между Жрински и Ботев

УЕФА направи важна промяна за предстоящия мач между Жрински и Ботев (Пловдив).

Европейската футболна централа е извършила рокада по отношение на съдийския състав за срещата-реванш.

Първоначално двубоят в Мостар трябваше да бъде ръководен от португалска съдийска бригада, начело с Мигел Ногейра.

След направената смяна, решаващият сблъсък ще бъде свирен от ирландски съдии, с главен арбитър Роб Хенеси.

Не е ясно каква е причината за смяната, но още при обявяването на съдиите за двата мача направи впечатление, че португалски бригади бяха сложени за сблъсъците в Пловдив и Мостар, което е много рядко срещана практика.

Възможно е от европейската футболна централа да са допуснали и техническа грешка, тъй като португалската бригада на Мигел Ногейра ще свири Пюник - Ордабаси, където пък първоначално бяха пратени съдиите от Ирландия.

Реваншът между Жрински и Ботев е утре вечер от 21:00 часа в Мостар.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев поиска под наем полски десен бек

Ръководството на Ботев (Пловдив) е проявило интерес към полския защитник Бартломей Клудка. 22-годишният десен бек играе в местния Заглебие Любим. “Жълто-черните” са пожелали да привлекат Клудка под наем с опция за закупуване. Тази оферта обаче, със съответните финансови параметри, е била отхвърлена от шефовете на Заглебие, твърдят полски медии. През..

публикувано на 14.08.24 в 17:58

Вратарска дилема пред Душан Керкез

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще продължи да налага датския вратар Ханс Кристиан Бернат. Той бе привлечен през лятото за заместник на продадения в Русия национал на Босна и Херцеговина Хидайет Ханкич. Въпреки това в началото на кампанията като титуляр започна Матвей Игонен, който е част от селекцията на Естония. Той бе взет още през зимата от..

публикувано на 13.08.24 в 18:03

Марица привлече млада националка

Марица (Пловдив) привлече трето ново попълнение за сезон 2024-2025 в лицето на националката до 20 години Кая Николова. Кая е третата нова волейболистка в тима след немската националка Ванеса Агбортаби и Ралина Дошкова. Кая Николова играе на поста център и последните два сезона беше част от женския отбор на ЦСКА (София). Тя е била част от националните..

публикувано на 13.08.24 в 17:39

Хебър приема Ботев на стадион Христо Ботев

Мачът между Хебър и Ботев ще се играе на стадион „Христо Ботев“. Информацията бе потвърдена  от щаба на Хебър и от Душан Керкез. В неделя от 21:15 ч. Хебър приема жълто- черните, но заради ремонт на тревното покритие на стадиона в Пазарджик, отборът не може да играе там. Затова ще домакинства на Ботев на „Колежа“. Има малка вероятност и мачът да..

публикувано на 13.08.24 в 09:58

Шампионките от Марица се готвят за новия сезон

С група от 9 волейболистки женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) започна подготовка за новия сезон 2024-2025. Маричанки проведоха първото си занимание в зала Лаута. Новият треньор на Марица Ахметджан Ершимшек ще се присъедини към отбора в средата на седмицата, когато се завръща от Олимпиадата в Париж. Наставникът на шампионките беше..

публикувано на 12.08.24 в 18:01