Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приютът за бездомни в Бургас са готови да приемe още нуждаещи се отвъд капацитета си

4
Снимка: БНР

Приютът за бездомни в Бургас е пълен. Въпреки това, заради очакваните още по-ниски температури, в социалното заведение са готови да приемат още нуждаещи се.

В момента, в Центъра за временно настаняване има 29 души. Ако се налага, има въможност да бъдат приети още 15-20 бездомни, каза управителят му Димитринка Колева:

Само да подчертая, че това не е кризисен център. Това е център за временно настаняване, което ще рече, че тук настаняваме хора, които са психически и физически здрави, но нямат къде да нощуват и са предино от Бургаска област. Все пак, хора, които са изпаднали в нужда, няма да бъдат оставени на улицата. Няма никакъв проблем да бъдат настанявани. Имаме дюшеци. Ако трябва, и по коридорите ще има хора. Има запас от консерви, така че няма да останат и гладни, съответно ще има и топла вечеря.

Настаняването в приюта става доброволно. Осигуряват се чисти и топли стаи, храна и медицинско обслужване. Има организация лицата, които не са от Бургас, да бъдат транспортирани до родните им места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия