Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ предлага диференциран ДДС

Партията е "за" връщането на Трудови войски като форма на заетост на слабообразовани младежи

Константин Проданов
Снимка: БТА

Партия АБВ се обяви за промени в данъчната система чрез въвеждане на прогресивно подоходно облагане и стимулиране на бизнеса с нулев данък при реинвестиране на печалбата в дълготрайни производствени активи. Това заяви във Велико Търново председателят на АБВ Константин Проданов.

За стоките от първа необходимост, лекарствата, бебешките храни, книгите и учебниците да се въведе по-нисък ДДС от 10-15 % в зависимост от конкретната сфера, предлагат от АБВ. Партията е "за" промяна в съотношението между преките и косвените данъци, плащани от гражданите, или от сегашното съотношение - 30 към 70 то да стане 45 към 55%.

Настояваме за борба с плоския данък, посочи Константин Проданов:

Говорим за умерена скала с пределни ставки от порядъка на до 25 % за най-високите доходи и необлагаем минимум. Нашата цел е да се премине и към семейно подоходно облагане.

За насърчаване на бизнеса от АБВ се застъпват фирмите да получат право да прилагат ускорена амортизация за новопостроени производствени сгради и мощности, както и въвеждането на данъчни преференции за фирмите, които инвестират във високотехнологични отрасли.

Партията излиза и с предложението да се върнат Трудови войски като начин за осигуряване на работа за младите мъже с ниска степен на образование.

Според лидера на АБВ Константин Проданов, това е механизъм и за справяне с битовата престъпност. Иначе от АБВ не подкрепят идеята на ГЕРБ за връщането на доброволната военна служба.

Тези хора, които мародерстват в момента и вършат тези зулуми по места - на голяма част от тях проблемът им е, че те самите нямат препитание, защото или нямат образование, или професия. Нашата идея е да се възстановят под някаква форма трудови войски за всички мъже на 18 години, които нямат поне основно образование.  

Според партийния лидер три до шест месеца в Трудови войски е достатъчно време, в което необразованите без трудови навици ще могат да придобият определени умения и след това да си намерят работа.
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!