Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив на старта на предизборната кампания

| обновено на 24.02.17 в 08:23

От 0.00 часа на 24 февруари започва предизборната кампания за 44-ти български парламент. В Пловдив град сили ще мерят 11 партии и 9 коалиции. 

Последните данни на социолозите показват, че шанс да намерят място в Народно събрание са пет политически партии – ГЕРБ, БСП, Патриотичния фронт, ДПС и Воля.

За трети пореден път водач на листата на ГЕРБ в Пловдив е Бойко Борисов. Кандидат-депутатите бяха представени от заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който подчерта, че 30% e обновлението в листата. Тук прави добро впечатление Атанас Узунов – най-успешния български международен съдия. Също така легендата на „Ботев“-Пловдив Петър Зехтински, който е от гражданската квота, обобщи Цветанов.

Срещу Бойко Борисов в Пловдив се изправя новото лице за БСП професор Иво Христов, който не скри амбицията си за победа.Това означава поне пет депутати да бъдат избрани от Пловдив, допълни Христов.

 Водачът на пловдивската листа на Патриотичният фронт Славчо Атанасов обяви, че формацията, на която сега социолозите отреждат между трето и четвърто място, се бори да е първа политическа сила.

В Пловдив листата на партията на Веселин Марешки се оглавява от Нина Миткова. „Воля“ също е с амбицията да е първа политическа сила на предстоящия вот. Нашите данни показват, че отново социолозите се разминават с около десет пункта. Което означава, че сме на ръба дори да прескочим някоя, а защо не и двете големи партии, заяви Марешки.

Водачът на пловдивската листа на ДПС Петя Раева заяви, че организацията е „една шарена миксирана структура, която е изключително ползотворна“. Работим в интерес на Пловдив, област Пловдив и т.н., подчерта Раева.

Под въпрос остава влизането на трите десни формации - Реформаторския блок, чиято листа в Пловдив се води от бившия вонен министър Николай Ненчев, „Да, България“, чиито лидер Христо Иванов повежда битката в града и Дани Каназирева – начело на листата на Нова република. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Екзакта": ГЕРБ води с 3% пред БСП, възможен е и шестпартиен парламент

"Екзакта Рисърч Груп" проведе национални представителни изследвания в началото, в средата и в края на изборната кампания. Изследването в самия край на кампанията – четири дни преди вота за парламент показва, че на 26 март 2017 г. биха могли да гласуват около 3,7 млн. избиратели. Противно на очакванията за нов парламент с участието на по-малко на..

обновено на 24.03.17 в 15:02

На финала води ГЕРБ, следват БСП, Патриотите, ДПС и Воля

Дни преди вота картината на електоралните нагласи е следната: сред онези, които се очакват да гласуват за партия или кандидат, 27,1% казват, че ще подкрепят ГЕРБ, 26,5% - БСП.  Дали БСП или ГЕРБ ще спечели изборите ще зависи от поведението на българите в последните часове преди вота. Формулата на влизащите в парламента дни преди вота остава 5+1...

публикувано на 23.03.17 в 16:38

ГЕРБ приближава 3% преднина пред БСП

Преднина от 2.6% за партия ГЕРБ пред БСП на предстоящите извънредни парламентарни избори прогнозира социологическата агенция "Алфа Рисърч Груп". В навечерието на вота проучването ѝ отчита, че ГЕРБ ще получи 31.7% от гласовете на твърдо решилите да участват в изборите. За БСП биха гласували 29.1%. Много близки са позициите между "Обединените..

публикувано на 23.03.17 в 14:01

АФИС: Пет партии влизат в 44-тото НС, победителят e под въпрос

Дни преди извънредните парламентарни избори все още остава неясен отговорът на въпроса кой ще е победителят. С равни възможности за първо място са двете водещи партии БСП и ГЕРБ, като БСП има предимство сред твърдо решените да гласуват, а ГЕРБ все още разполага с резерви за разширяване на електоралната си база сред колебаещите се избиратели, показва..

публикувано на 23.03.17 в 12:06

ЕСТАТ: ГЕРБ води с 2,6% БСП, 6 партии в новото НС

Проучване на ЕСТАТ дни преди вота показва висока готовност за гласуване - 65% са категорични, че ще упражнят правото си на глас на 26 март. Изследването на общественото мнение агенцията е направила между 8 и 15 март и е финансирано със собствени средства. Очакванията на ЕСТАТ са до урните да отидат между 3 700 000 и 3 900 000 избиратели...

публикувано на 22.03.17 в 15:14