Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стабилни и честни сме и в Пловдив се борим поне за 5 мандата

| обновено на 23.02.17 в 19:40

В град Пловдив ГЕРБ ще се старае да вземе пет мандата  и да задържи нивото на представяне от предишния парламент каза в интервю за предаването "Ден след ден"  Менда Стоянова, която е втора в листата на ГЕРБ за Пловдив - град след лидера на партията Бойко Борисов.

Коментирайки физиономията на кандидат - депутатската листа Менда Стоянова обясни, че търсенето на нови лица не е било самоцел, защото парламентът не е училище, там трябва да отидат подготвени професионалисти от различни области, компетентни да работят и даже да оглавят комисии, да са с авторитет. 

В този смисъл партията е подкрепила Александър Държиков - профилът му е транспорт, той може да е полезен и като експерт, и като диалогичност, каквато характерът му притежава.

На въпрос защо първоначално тя самата бе спрягана за водач на областната листа, а после се върна  в градската, Стоянова обясни, че е имала много номинации за 17 МИР, но е преценено, че тази позиция е по - подходяща за ген. Константин Попов.

Няма разколебаване в редиците на ГЕРБ - заяви Стоянова по повод коментара на Бойко Борисов,  който при посещението си тук преди няколко седмици обяви, че е разочарован от "вождовете". Имало е напрежение, все пак не отрече Менда Стоянова, но то е  било около Здравко Димитров и неговото поведение на местните избори, когато той се яви с друга политическа сила. Изтеклата от тогава вода е уталожила страстите и  сега ситуацията не е такава и  организацията тук е в добра кондиция.

Пловдив е бил моята мисия и в предишните парламентарни участия - като лобист на града за финансиране на проекти, за бизнеса, за проекти, които се реализират тук- каза още Менда Стоянова и поясни, че градът е станал индустриален център на страната и развитието му е ще е кауза и на следващия мандат. 

Тук също от значение ще е експертизата на пътен инженер, каквато има  Атанас Ташков и това което трябва да се постигне по отношение на инфраструктурни проекти като изграждането на околовръстното шосе, което е приоритет.

Менда Стоянова изрази надежда ГЕРБ да е първа политическа сила и да има възможност да състави правителство. Допитване до членовете на партията е поставило като естествен партньор РБ и партии от център- дясното пространство. За жалост, роенето може  и да не ги доведе до парламентарните банки, което ще е лошо – коментира тя.

Коалиция с БСП е невъзможна и няма да има, с ДПС – също.

Всички други са потенциални наши партньори. По отношение на Патриотичния франт – формации като Атака и самият Волен Сидеров внасят твърде леви послания и затова евентуална коалиция с тях трябва да се разпише много ясно.

Направили сме си изводите, взели сме поуките ще се опитаме да се опазим от грешките- коментира Стоянова.

По отношение на ръста на доходите, които масово се обещава сега- като експерт, шеф и на бюджетната комисия в предишния мандат, Стоянова обясни, че обещанието за 1500 лв средна заплата е постижимо и реалистично.  Последователни и честни сме с избирателите - настоя Менда Стоянова. По тази причина тя открои ангажимента, който партията ще има за преодоляване на дисбалансите в икономическото състояние на районите. В този смисъл сред основните цели е инфраструктурното развитите в най- изостаналите от тях.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Екзакта": ГЕРБ води с 3% пред БСП, възможен е и шестпартиен парламент

"Екзакта Рисърч Груп" проведе национални представителни изследвания в началото, в средата и в края на изборната кампания. Изследването в самия край на кампанията – четири дни преди вота за парламент показва, че на 26 март 2017 г. биха могли да гласуват около 3,7 млн. избиратели. Противно на очакванията за нов парламент с участието на по-малко на..

обновено на 24.03.17 в 15:02

На финала води ГЕРБ, следват БСП, Патриотите, ДПС и Воля

Дни преди вота картината на електоралните нагласи е следната: сред онези, които се очакват да гласуват за партия или кандидат, 27,1% казват, че ще подкрепят ГЕРБ, 26,5% - БСП.  Дали БСП или ГЕРБ ще спечели изборите ще зависи от поведението на българите в последните часове преди вота. Формулата на влизащите в парламента дни преди вота остава 5+1...

публикувано на 23.03.17 в 16:38

ГЕРБ приближава 3% преднина пред БСП

Преднина от 2.6% за партия ГЕРБ пред БСП на предстоящите извънредни парламентарни избори прогнозира социологическата агенция "Алфа Рисърч Груп". В навечерието на вота проучването ѝ отчита, че ГЕРБ ще получи 31.7% от гласовете на твърдо решилите да участват в изборите. За БСП биха гласували 29.1%. Много близки са позициите между "Обединените..

публикувано на 23.03.17 в 14:01

АФИС: Пет партии влизат в 44-тото НС, победителят e под въпрос

Дни преди извънредните парламентарни избори все още остава неясен отговорът на въпроса кой ще е победителят. С равни възможности за първо място са двете водещи партии БСП и ГЕРБ, като БСП има предимство сред твърдо решените да гласуват, а ГЕРБ все още разполага с резерви за разширяване на електоралната си база сред колебаещите се избиратели, показва..

публикувано на 23.03.17 в 12:06

ЕСТАТ: ГЕРБ води с 2,6% БСП, 6 партии в новото НС

Проучване на ЕСТАТ дни преди вота показва висока готовност за гласуване - 65% са категорични, че ще упражнят правото си на глас на 26 март. Изследването на общественото мнение агенцията е направила между 8 и 15 март и е финансирано със собствени средства. Очакванията на ЕСТАТ са до урните да отидат между 3 700 000 и 3 900 000 избиратели...

публикувано на 22.03.17 в 15:14