Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Маринова е лицето на кандидатстудентската кампания на НСА „Васил Левски“

Снимка: НСА

Националната спортна академия „Васил Левски“ започна кампанията за набиране на новите кандидат-студенти и то по различен и много атрактивен начин. Тази година ръководството на висшето спортно училище е поверила негово представяне на именити спортисти и утвърдени преподаватели.

Решихме, че тази година можем да представим НСА по един не толкова остарял начин. За това въпреки електронизацията на живота ни, организирахме срещи очи в очи с бъдещите ни кандидат-студенти, независимо да ли са ученици от спортните училища или други желаещи, които имат интерес към спорта. Тази година имаме няколко нови специалности. Една от тях е бойно-приложна подготовка. Освен това в редовна и задочна форма от тази година създаваме и треньорски кадри по йога. Отворихме вратите за учениците от спортните училища и те вече не полагат кандидат-студентски изпити, а влизат с оценките от дипломите си. И тази година смятаме да задържим бройката приети нови студенти – 600 души в бакалавърската степен и около 100 души в магистърската, зави за предаването „Спорт и музика“ Албена Мутанова – ръководител на учебния отдел в Академията.

Тази година лице на кандидатстудентската кампания е олимпийската шампионка, преподавател в Националната спортна академия „Васил Левски“ Тереза Маринова. Защитилата преди дни докторска дисертация лекоатлетка вече се срещна със зрелостници от Плевен и Велко Търново, предстои такава среща и с тези във Враца.

На мен ми е много лесно да убеждавам тези, които завършват, да продължат своето развитие в спорта.  В Плевен и във Велико Търново беше още по-лесно, защото посетихме спортните училища. Тези ученици са избрали да се занимават със спорт и няма по-логично нещо от това да продължат образованието си в тази област. И още по-хубаво е това да стане  в НСА, защото това е лидера в спортното образование у нас, допълни олимпийската шампионка Тереза Маринова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!