Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Получих силен личен вот, давам си сметка, че това е отговорност

Всичко, което се случи в последния около месец предизборна кампания беше много динамично, с проведени много срещи по населените места с приятели разговори и смятам, че общата работа на екипа, който беше ангажиран за тази предизборна кампания, правилните послания, които отправихме с оглед на това, че зная проблемите, които са тук  в нашия район, защото хората от района гласуваха доверието си към мен и предизборната програма, която имаше БСП напълно съвпаднаха с тези искания на хората и огромните усилия, доверието, което имаха – това доведе до добрия резултат, смятам аз.

Така опредили успеха си депутатът - дебютант от БСП за Пловдив област. Тя направи силна мажоретарна кампания и с преференциите, събрани във вота, става депутат в 44 НС.

Това е голяма отговорност, която поемам. Още с издигането на кандидатурата ми си дадох сметка за отговорността, а сега вече и с тази подкрепа, която получих от хората от Карлово и от населените места, отговорността наистина е голяма и смятам да работя в тази посока, очакванията на хората, които имат да бъдат покрити по някакъв начин. 

Да, имам 22 г. като преподавател в средно училище „Христо Проданов”, преподавател съм по български език и литература и много е приятно, когато срещат учениците си вече пораснали със своите деца и те гласуват доверие и подкрепа, която наистина зарежда много, много емоционално и много позитивно.

Разбираемо е, че основните ангажименти ще бъдат с образованието не само, защото както споменах преди малко срещите с хората от населените места в нашия район извадиха на показ много проблеми, които трябва да бъдат решени и те трябва да бъдат скоростно решени. Един огромен проблем в нашия район е състоянието на карловската болница и една инициатива, свързана чрез референдум чрез колегите от общинския съвет за бъдещето на нашата болница е много важна и много скоро трябва да бъде решено. Единият от основните работодатели в нашия район това е 61 Стрямска механизирана бригада и там отношението към възнаграждението, към социалните придобивки на военнослужещите трябва да бъде с особено внимание. И разбира се, отношението ми към новия закон за училищно и предучилищно образование, в който има много пробойни, в който колегите учители сме по-скоро потърпевши, родители, ученици. Има доста неща, които трябва да бъдат коригирани, свършени...

Важното е да се направи първата стъпка, смятам аз, смятам, че трябва да се проявява  упоритост, защото става въпрос за ангажименти, които хората очакват да бъдат свършени без значение на усилията, които трябва да бъдат положени, те просто трябва да бъдат свършени. И смятам, че при един добър диалог в парламентарните групи и решенията, които трябва да се вземат би довело до добър резултат.

Разбира се, че имам притеснения. Това е работа, с  която за първи път ще се сблъскам, никога не съм се занимавала с подобно нещо, освен опита ми двата мандата като общински съветник. Но притеснението в чисто човешки план го има и смятам, че е съвсем естествено.

Специално поръчение? Аз споменах преди малко основните ангажименти, които съм поела към хората от нашия край и върху това ще бъде съсредоточена работата ми за хората в нашия край, но не означава, че встрани остават останалите проблеми в останалите области, в останалите райони.

Смятам, че срещите с хората са задължителни иначе се къса тази връзка, заради която всъщност трябва да се случат нещата. Отивайки в парламента това не означава, че работата е свършена. Обратната връзка с хората е най-важното нещо, което да котролира и работата, и постигнатите резултати ако има такива. Така че срещите с хората смятам, че са задължителни.  

А с оглед на това, че 22 г. съм учител и в някои от  годините правим анализ на „Приказка за стълбата” на Смирненски имам поръчка от моите колеги в средно училище „Христо Проданов”, които ме съветват редовно да чета и да се връщам, да се приземявам, за да остана такава каквато съм, защото те имат вяра и доверие в мен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Стефка Тотева в "Добро утро,ден!"

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува поетесата и журналист Стефка Тотева. Повече от 29 години тя е била част от екипа на Радио Пловдив, водещ на сутрешния блок, съдебен и криминален репортер.   Стефка е автор на четири поетични книги, а неотдавна представи и петата си книга „Криминалтанго“ с репортерски разкази, изповеди и истории...

обновено на 15.06.24 в 08:07

Скептичен съм за пълен мандат на новото НС

„ За мен лично ниската избирателна активност е един протестен вот на избирателя срещу цялата политическа класа, като с негласуването голяма част от избирателите са решили да покажат, че политиците непременно трябва да променят курса, поет досега, и да отговорят на техните очаквания“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Орлин Колев, д-р по..

публикувано на 14.06.24 в 16:16

ГЕРБ и ДПС са принудени да работят заедно на светло

Не мисля, че ГЕРБ и ДПС някога са били поканени да участват във властта толкова открито и лесно. Те са много стари  партньори, но цялото сътрудничество между тях  винаги било скрито. Сега  са принудени да го покажат на светло и да си работят заедно открито. Затова през цялото време се говори за експертно правителство, програмно и..

публикувано на 14.06.24 в 16:15

ГЕРБ постигна значителен изборен успех в Пловдив

Лидерът на ГЕРБ в Пловдив Костадин Димитров, който е и кмет на града, заяви, че партията в града е постигнала значителен успех на изборите за европейски и национален парламент на 9 юни.  Той подчерта, че ГЕРБ-СДС ще имат четирима депутати от Пловдив в 50-то Народно събрание, за разлика от предходните два парламента, когато те бяха по..

публикувано на 14.06.24 в 15:47

"Възраждане" е стабилна, новите проекти ще са краткотрайни

Във време на политическа нестабилност „Възраждане“ е единствената партия, която е изключително устойчива и запазва гласовете си, като дори разширява своето ядро. Това заяви депутатът Ангел Георгиев на първата политическа пресконференция след извънредните парламентарни избори, като подчерта, че всички останали партии отчитат голям срив,..

публикувано на 14.06.24 в 14:31