Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Волята на ГЕРБ и ОП е гаранция за пълен управленски мандат

21 cтpaници e yпpaвлeнcĸaтa пpoгpaмa на ГEPБ и Oбeдинeнитe пaтpиoти. Тя е вече готова и визира пълен мандат на управление до 2021 година. 
B дoĸyмeнтa ce пpeдвиждa в ĸpaя нa мaндaтa минимaлнaтa зaплaтa дa дocтигнe 650 лeвa, a cpeднaтa - 1500 лeвa. Зaлoжeнo e пpeизчиcлeниe нa вcичĸи пeнcии, ĸoитo ca oтпycнaти пpeди 2010 г., и oбвъpзвaнe нa coциaлнитe пoмoщи cъc зaeтocт. Cpeд пpиopитeтитe e пpиeмaнe нa нoв aнтиĸopyпциoнeн зaĸoн и нa нoв Haĸaзaтeлeн ĸoдeĸc.
При обявяване финализирането нa пpeгoвopитe в Hapoднoтo cъбpaниe лидepитe Бoйĸo Бopиcoв и Baлepи Cимeoнoв обявиха, че . и двете страни са направили мнoгo ĸoмпpoмиcи в имeтo нa бъдeщeтo нa Бългapия и cтaбилнo yпpaвлeниe  до 2021 година .

Гаранциите, че управлението ще продължи четири години са в добрата воля и намерения и на двете страни в преговорите за изготвяне на управленската програма, съобщи за Радио Пловдив Борис Ячев, зам. - председател на НФСБ и aĸтивeн участник в преговорите за cъcтaвянe нa ĸaбинeтa "Бopиcoв" - 3.

Според него голяма част от реализацията на приоритетите в управлението на ГЕРБ и ОП изискват по-дълъг времеви период, затова пълният мандат на управление е задължителен. Затова и следващата седмица започват разговорите за бъдещото коалиционно споразумение, което ще бъде разписано между ГЕРБ и ОП.

Ячев посочи, че първа точка в това споразумение ще е изпълнението на пълен четиригодишен управленски мандат, за да не се повтаря ситуацията, в която премиерът Бойко Борисов да подаде оставка, а коалиционните му партньори да разберат от медиите, както се случи преди четири месеца.

Ние много внимателно следяхме отминалото управление на ГЕРБ и РБ и добре сме си научили урока, направили сме си и изводите. Сега искахме да видим дали ще има воля за преодоляване на противоречията и дали ще можем да постигнем обща управленска програма. Успяхме да постигнем това, като и двете страни направиха отстъпки, за да стане възможна тази обща програма за управление, каза Борис Ячев.

Според него, ако всички мерки, които са залегнали в икономическата програма бъдат реализирани, то до 2021 година обещанието за минимална работна заплата от 650 лева, както и за средна работна заплата от 1500 лева, ще бъде изпълнено. Това е обещание на ГЕРБ и ние бяхме убедени, че то е изпълнимо и възможно и затова го подкрепихме, поясни още Борис Ячев.

Цялото интервю с Борис Ячев може да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Новите анти ковид мерки са в услуга на банките

„Действително има преход към възстановяване на икономиката. Хората започнаха постепенно да се връщат към нормалния си начин на живот и ритъма на потребление от преди кризата. Ако направим сравнение с предкризисната 2019 г., все още сме далеч от тези предкризисни нива. В Германия тярхото индустриално производство е с около 8% под това от 2019, в..

публикувано на 24.06.21 в 12:23

Македонците съзнателно се изолират от България

  „От думите на Зоран Заев, че всички европейски държави били крайно недоволни и гневни, че  България не пуска Македония в ЕС, излиза, че ЕС ляга и става, закусва, обядва и вечеря първо с македонския проблем и с това, дали България ще пусне Македония в ЕС. Това не е вярно. Има някои страни, които имат някаква абсурдна мотивация да изразяват от..

публикувано на 24.06.21 в 11:00

Да съхраняваме тракийското наследство като цялост

"От доста време участвам в този най-висок  форум за траколожки изследвания, организиран от ТРАКАРТ и винаги в него се изнасят новости, което е най-прекрасното в организирането на подобен фестивал и в тях  проличават най-актуалните проблеми на тракологията".Това заяви доц. д-р Веселина Вачкова. По думите й, трябва да възприемаме науката..

публикувано на 24.06.21 в 10:16

350 електрически тротинетки тръгнаха в Пловдив

350 нови електрически тротинетки са вече на разположение на пловдивчани на различни локации-  част от които Централната зона, кварталите „Мараша“ „Кършияка“, зоната около ЖП гарата и всички университети. На страницата на Общината са  посочени позволените територии за паркиране и придвижване, както и правилата за ползване. Всички велоалеи в..

публикувано на 23.06.21 в 16:23
Столипиново живее на улицата

Столипиново с вяра в Бог и недоверие към ваксините

Хората в Столипиново са наплашени от ваксините срещу COVID-19, но една част, макар и по-малката, са склонни да се имунизират, ако бъдат убедени, че това е в полза на здравето им. Това показа анкета на Радио Пловдив на място след като служебното Министерство на здравеопазването лансира идеята си да разпространи чрез популярни сред ромите личности и..

обновено на 23.06.21 в 16:17