Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергов сам хвърли оставка от ИБ на БСП, остава областен лидер в Пловдив

| обновено на 22.04.17 в 13:52

Георги Гергов подаде оставката като член на Изпълнителното бюро на БСП, за да не създава разделение в партията. Това съобщи самият Гергов пред журналисти на излизане от сградата на БСП. "Смятам, че няма смисъл да разделям партията", посочи той. Гергов е председател на областния съвет на БСП Пловдив.

Предложението за оставката направи лидера на БСП Корнелия Нинова в началото на днешното заседание на Националния съвет на партията. Нинова поиска оставката на Георги Гергов заради индиректната намеса на БСП заради него в скандала между главния прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев.

Ha въпpoc дaли имa вpaгoвe в БCΠ, Гepгoв oтгoвopи пoлoжитeлнo: Paзбиpa ce, ĸъдe ли нямaм вpaгoвe. Koй чoвeĸ нямa вpaгoвe? Зaщoтo  cъм cилeн чoвeĸ, зaщoтo oтcтoявaм пoзициитe cи и зaщoтo знaм ĸaĸвo иcĸaм… Имa няĸoи нeщa, ĸoитo тpябвa дa ce ĸaзвaт в пpaв тeĸcт.

Обещавам ви, че следващата седмица ще бъда медиен герой“, каза Гергов и допълни, че нищо няма да коментира за посредничеството си между главния прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев. Той обясни, че за нищо не е посредничил. 

Защо трябва да се обяснявам? Чаках днескашния ден, да мине Националния съвет. Не съм чул тежки думи. Смятам, че ще имаме достатъчно време да поговорим“, каза Гергов. 

Попитан какво е имал предвид с думите, че няма ненаказано добро, Гергов заяви: „Какво да ви обяснявам. Съжалявам, че сега го разбирам след 60 години. Вие какво сега, трябва да ви казвам, че благодарение на моите гласове тя стана председател.“, каза Гергов и заяви, че не съжалява за това. 

Само някой да не си въобразява, че аз съм непартиен човек и ще правя глупости“, посочи той и поясни, че засега остава лидер на областния съвет на БСП в Пловдив. 

На въпрос дали ще напусне БСП, Гергов отговори: „Не може да има развод, 41 години съм член на тази партия. Съжалявам, че така се получава. Всъщност не разбирам защо си отивам“, коментира Георги Гергов. Той посочи, че има врагове в БСП. 

От 2013 г. досега ние сме направили 5000 гласа повече в Пловдив, посочи Гергов и обясни, че имат 7 депутати. „Това не е станало без моята явна намеса и моето ръководство на партията в областта. Искам просто нормално да живеят хората. Искам просто БСП да заема позицията, която трябва и тя си я е заела“, допълни Георги Гергов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сушата изпразни "Пясъчник", търсят се пари за дигите по Стряма

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика спешна среща във връзка с постъпили множество сигнали за състоянието на язовир „Пясъчник“ и необходимостта от аварийно почистване и укрепване на част дигите на р. Стряма на територията на община Марица. „Обемът на водата в яз. „Пясъчник“ е два пъти и половина по-малък в сравнение със същия..

публикувано на 23.07.24 в 16:55

Още трима пловдивски лекари в схема за точене на Здравната каса

Още трима лекари са привлечени като обвиняеми за документна измама  по случая източването на Здравната каса с фиктивните прегледи и физиотерапия.  Обвинението към тримата лични лекари е повдигнато заради това, че помагали на  двамата арестувани по-рано медици да изготвят неверни електронни отчети, както и за това, че карали свидетели да дават..

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира

Решение на Софийския градски съд попречи на Георги Гергов да стане едноличен собственик на Международния панаир Пловдив. Делото беше заведено от министерството на икономиката срещу решението, с което Варна прехвърли акциите с в панаира на дружеството „Пълдин туринвест“, в което бизнесменът е мажоритарен собственик. Сделката осигуряваше на Гергов..

публикувано на 23.07.24 в 14:55

Бурята събори дървета и клони в Пазарджик

12 сигнала за последствия от силния дъжд в Пазарджик са получени на спешния телефон 112 в ранния следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони по улиците в града.   Повредени са и седем паркирани автомобила.  По сигналите работят екипи на пожарната и общината – за..

публикувано на 23.07.24 в 14:38