Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Канарчетата" са на финал за Купата

Ботев Пловдив потрепери в полуфиналния мач реванш за Купата на България срещу Верея, но се класира за финала, след като мачът на стадиона в кв. „Коматево“ завърши 1:1. В първата среща „канарчетата“ спечелиха с 1:0 в Стара Загора и с общ резултат 2:1 се класираха за финала на турнира, където ще срещнат победителя от двубоя между Литекс и Лудогорец.

В 34-та минута Вутов даде аванс на „жълто-черните“, а в 61-та Васил Калоянов върна интригата в двубоя. 


Верея започна по-активно срещата, но първата по-сериозна ситуация бе пред вратата на гостите. В 9-ата минута Бризола центрира остро към Виктор Генев, но сантиметри не достигнаха на защитника да засече топката във вратата на Колев.

Тимът от Стара Загора отговори с опасно положение в 14-ата минута. Тогава Цветанов центрира от корнер, стражът на канарчетата Георги Георгиев увисна, но изстрелът на Елиаш с глава излезе над напречната греда.

В 27-ата минута шут на Вутов от 20 метра излезе в аут. Четири минути по-късно Елиаш вкара с глава след центриране от корнер, но реферът Ангел Ангелов правилно отмени попадението, тъй като Бандаловски извърши фаул срещу Георгиев.

Така се стигна до 34-ата минута, когато след атака отляво топката стигна до Неделев, който навлезе навътре към наказателното поле и центрира отлично към Антонио Вутов, а той от своя страна не остави шанс на Колев след удар с глава – 1:0 за Ботев.

В 59-ата минута силен шут на Педро Еуженио бе избит в корнер от Георгиев. След центрирането обаче вратарят на Ботев увисна и Васил Калоянов вкара с бедро за 1:1.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Дария Павлюк

Дария Павлюк на финал на СП по кану-каяк

Дария Павлюк осигури първи директен български финал на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда в Пловдив. Тя спечели серията си на 500 м едноместно кану при девойките, с което си заслужи място в гонката за медалите без да минава през цедката на полуфиналите. 9 български лодки ще търсят място на..

публикувано на 18.07.24 в 08:38

Ботев Пловдив официално осъществи трансфер в Серия А

Ботев Пловдив официално осъществи много силен трансфер. „Канарчетата“ продадоха младия защитник Димитър Папазов на участника в Шампионска лига и Серия А Болоня. През изминалия сезон крайният защитник дебютира и за първия тим на „канарчетата“. Папазов взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр. С..

публикувано на 17.07.24 в 18:03

Шампионките от Марица привлякоха Ралина Дошкова

Марица (Пловдив) осъществи нов трансфер през това лято и привлече диагонала Ралина Дошкова. Диагоналът е бронзова медалистка от Световното първенство до 17 години с националния отбор до 17 години. Била е част от всички възрастови групи на националния отбор През миналия сезон новата волейболистка на Марица игра в чешкия елитен Сокол (Фридек-Мистек)...

публикувано на 17.07.24 в 17:58

Равностойна група за Марица в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой между поставения Волунтари от Румъния и Работнички Скопие от Република Северна Македония...

публикувано на 16.07.24 в 18:03

Димитър Кузманов с победа на Чаланджър в Астана

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд от 41 хиляди долара.  Поставеният под номер 3 в схемата българин победи Мойрани Бузиге (Австралия) с 6:1, 7:6(6). Срещата продължи 92 минути. Кузманов доминираше изцяло в първия сет, но във втората част се стигна до..

публикувано на 16.07.24 в 18:00