Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Марица“ на полуфинал за Купа България

Марица (Пловдив) се класира за полуфиналите в турнира за Купа България по волейбол за жени, където в четвъртък в столичната зала "Христо Ботев" ще се изправи срещу Левски (София) или ЦСКА (София).

Двата местни отбора ще се срещнат помежду си в същата зала утре, като всеки от тях ще се опита да избегне шампионките като полуфинален съперник.

Като подарък за имения ден на своя мениджър Борис Халачев тази вечер момичетата на треньора Иван Петков спечелиха убедително и втория си мач от Група А - 3:0 (25:11, 25:19, 25:14) гейма срещу друг местен тим - Славия (София), след 67 минути игра и си осигуриха първото място в групата.

Славия ще спори за второто в директен сблъсък с Казанлък Волей (Казанлък) утре.

Въпреки че отборът на Славия излезе подсилен с двете волейболни националки Лора Китипова и Юлия Стоянова и с една от най-добрите плажни волейболистки на България - Русена Сланчева, както и с мъжкия национал Мартин Божилов като помощник-треньор, Жълто-сините награбиха Белите от самото начало и не ги оставиха да дишат до края на първия гейм.

С три отлични блокади от Виктория Григорова и общо седем точки от Силвана Чаушева, Марица разгроми противника с 25:11. Със спечелването на този гейм пловдивският тим вече си осигури място сред полуфиналистите.

След това софиянки се опитаха да играят по-равностойно със силния си съперник, но това им се отдаде само до първото техническо прекъсване на втория гейм.

С убедителна игра на блокада Марица компенсира трите аса на Славия и дръпна далеч напред в резултата. Крайното 25:19 бе оформено с успешна атака на капитанката Радосвета Тенева.

Отказвайки да се предадат, Белите дадоха всичко от себе си да потърсят обрат и в началото на третата част, но срещу силно играещия тим на Марица това не беше по силите им. Нася Димитрова беше във вихъра си и с шест безгрешни атаки плюс една точкова блокада допринесе за крайното 25:14, с което бяха подпечатани чистата победа и първото място в групата.

Топреализатор на срещата стана Силвана Чаушева с 13 точки. Нася Димитрова добави 10. Най-резултатна за Славия в мача беше капитанката Русена Сланчева с 12 точки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Дария Павлюк

Дария Павлюк на финал на СП по кану-каяк

Дария Павлюк осигури първи директен български финал на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда в Пловдив. Тя спечели серията си на 500 м едноместно кану при девойките, с което си заслужи място в гонката за медалите без да минава през цедката на полуфиналите. 9 български лодки ще търсят място на..

публикувано на 18.07.24 в 08:38

Ботев Пловдив официално осъществи трансфер в Серия А

Ботев Пловдив официално осъществи много силен трансфер. „Канарчетата“ продадоха младия защитник Димитър Папазов на участника в Шампионска лига и Серия А Болоня. През изминалия сезон крайният защитник дебютира и за първия тим на „канарчетата“. Папазов взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр. С..

публикувано на 17.07.24 в 18:03

Шампионките от Марица привлякоха Ралина Дошкова

Марица (Пловдив) осъществи нов трансфер през това лято и привлече диагонала Ралина Дошкова. Диагоналът е бронзова медалистка от Световното първенство до 17 години с националния отбор до 17 години. Била е част от всички възрастови групи на националния отбор През миналия сезон новата волейболистка на Марица игра в чешкия елитен Сокол (Фридек-Мистек)...

публикувано на 17.07.24 в 17:58

Равностойна група за Марица в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой между поставения Волунтари от Румъния и Работнички Скопие от Република Северна Македония...

публикувано на 16.07.24 в 18:03

Димитър Кузманов с победа на Чаланджър в Астана

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд от 41 хиляди долара.  Поставеният под номер 3 в схемата българин победи Мойрани Бузиге (Австралия) с 6:1, 7:6(6). Срещата продължи 92 минути. Кузманов доминираше изцяло в първия сет, но във втората част се стигна до..

публикувано на 16.07.24 в 18:00