Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джеръми Паксман: Проучванията на общественото мнение преди изборите във Великобритания може да грешат

Снимка: Атина Димитрова

Известният журналист и  публицист Джеръми Паксман предупреди британците преди изборите на 8-и юни да не приемат, че проучванията на общественото мнение задължително отразяват вярно настроенията, отбелязвайки, че те са се оказали погрешни на последните общи избори и на последните два референдума.

Ветеранът журналист, който ще интервюира премиера Тереза Мей и лидера на лейбъристите Джеръми Корбин на живо в студио с публика на 29-и май в съвместно предаване на Канал 4 и Скай Нюз, заяви, че няма търпение да изложи пред двамата политици загрижеността на електората по някои въпроси.

Той обаче допълни, че колкото и някои да са убедени в собствения си успех, позовавайки се на анкетите, те могат да грешат. Не бих приел нищо за сигурно, изтъкна Паксман.

Тереза Мей, която отказва телевизионен дебат, се съгласи да участва в предаването, в което първо единият, а после другият партиен лидер ще отговарят на въпроси на публиката и ще бъдат интервюирани от Джеръми Паксман. Предвидено е предаването да продължи час и половина.

Мей и Корбин ще участват в програма с подобен формат четири дни по-късно по телевизията на Би Би Си на 2-ри юни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Преднина за консерваторите сочи проучване месец преди изборите във Великобритания

Консерваторите запазват голямата си преднина пред лейбъристите преди парламентарните избори във Великобритания идния месец. Това показват три отделни проучвания на общественото мнение, цитирани от Ройтерс. Резултатите сочат между 46 и 48 процента за..

публикувано на 14.05.17 в 08:57

Тереза Мей още преди 20 години е искала да бъде премиер на Великобритания

Филип Мей , съпруг на Тереза Мей , направи изненадващо разкритие, че тя още преди 20 години е искала да бъде премиер на Великобритания. Филип и Тереза Мей нетрадиционно се появиха в популярното вечерно шоу "One Show" на телевизията на Би Би..

публикувано на 10.05.17 в 09:24

Консерваторите с преднина за изборите във Великобритания

Консервативната партия на британския премиер Тереза Мей е увеличила през седмицата леко преднината си пред основната опозиционна партия, лейбъристите. Това показва социологическо проучване от вчера на компанията Оу Ар Би, цитирано от Ройтерс...

публикувано на 07.05.17 в 06:27

Консервативната партия на Тереза Мей се прeдставя най-убедително в местните избори във Великобритания

Консервативната партия на Тереза Мей се прeдставя най-убедително в местните избори във Великобритания, на които се гледа като на показател как ще се представят основните партии в изключително важните общи избори на 8 юни, преди преговорите за Брекзит...

публикувано на 05.05.17 в 11:22