Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На съд отива 18-годишна за това, че е причинила по непредпазливост смъртта на детето си

Районната прокуратура в Чирпан внесе в съда обвинителен акт спрямо 18- годишна жена затова, че е причинила по непредпазливост смъртта на детето си като не е полагала достатъчно и адекватни родителски грижи за него, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Въпреки, че е родила непълнолетна, Нермин носи отговорност за постъпката си и може да получи от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Тя живее на съпружески начала с мъж, от когото има дъщеря. През август 2016 година се родило и второто им дете - момче, което било изписано здраво от родителното отделение. Въпреки лекарските консултации, майката не е осигурявала на детето необходимата храна и течности. През октомври то е настанено в болница с бронхопневмония и тежко белтъчно енергийно недохранване. След стабилизиране на общото му състояние, бебето било изписано здраво, а на майката - дадени препоръки за храненето му. На първи декември момченцето отново било прието в болница в тежко състояние, а ден след това починало. Медицинската експертиза сочи като причина за смъртта възпалителен процес на белите дробове от недохранване и лоши битови условия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!