Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив се справя добре с подготовката на ЕСК 2019

Радостен съм, че мога днес да съобщя на мониторинговата комисия от Брюксел, че парите за Пловдив Европейска столица на културата 2019 са осигурени, тъй като това бе основната им критика при предишното им посещение през есента.

Това заяви в интервю за Радио Пловдив зам.-кметът Стефан Стоянов, който е заместник-председател на УС на общинската фондация „Пловдив 2019”. Комисията е на двудневно посещение в града и ще проведе редица срещи, включително и с културни оператори в града.

Той подчерта, че Пловдив се справя добре с подготовката на ЕСК, въпреки забавянето на предвидените средства, и това е оценката на наблюдаващия орган от септември миналата година. 

Ако 20-те млн. лв., които отпуска държавата, бъдат предназначени за инфраструктурни проекти, Община Пловдив ще финансира културните. Как ще се разпределят парите, ще реши ОбС. Вярно е, че изгубихме доста време, но имаме достатъчно ресурс да се подготвим, категоричен е Стоянов. Той подчерта, че Пловдив ще бъде една от добрите европейски столици на културата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивските седмокласници с по-добри резултати по математика тази година

По математика резултатите на седмокласниците са най-високите спрямо предишните пет години и ни отреждат 5-то място в класацията, което е с една позиция нагоре, съобщи Иванка Киркова, началник на РУО Пловдив. Тя допълни, че по БЕЛ регион Пловдив отстъпва с две позиции в класацията и е на 8-мо място спрямо предходната година. Тази година учениците..

обновено на 02.07.24 в 12:27

В ДПС има самоуправство, авторитаризъм, заплахи и страх

С декларации в подкрепа на депутата от ДПС Рамадан Аталай, от когото областният съвет на партията в Пловдив свали доверието си заради незадоволителните резултати от изборите, излязоха местните организации в Асеновград, Кричим, Куклен и Първомай. Във фейсбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" декларации с искане за намесата на почетния председател..

публикувано на 02.07.24 в 11:50

Продължете образованието си в ПГВАД „Христо Ботев“ - Пловдив

ПГВАД „Христо Ботев“ - Пловдив, обявява прием за учебната 2024/2025г. Гимназията има водеща роля в професионалното обучение и успешно внедрява дуалната система на обучение.Училището получава международно признание, като съчетава умело занаята и творчеството, съхранява традицията и приема новостите. Целите, които се поставят - да се..

публикувано на 02.07.24 в 11:48
Любомир Стефанов

Кабинет с премиер Росен Желязков е амбициозна заявка

Като свръхамбициозна заявка определи политологът Любомир Стефанов проектокабинета с премиер Росен Желязков предвид ситуацията, при която ще им правителство на малцинството. В програма "Точно днес" на Радио Пловдив той посочи, че на този етап няма опит с работеща коалиционна  и политическа култура и тази заявка е твърде оптимистична.  "Но пък кой..

публикувано на 02.07.24 в 10:24
Ддоц. Екатерина Дамянова

Изборът на новия патриарх е изненадващ

Изборът на новия български патриарх Даниил беше изненада, защото хората в църковните следи и обществеността имаха нагласата, очакванията, убедеността, че фаворитите за този пост са други. Това може да породи много реакции, които вече виждаме, коментира в програма "Точно днес" богословът доц. д-р Екатерина Дамянова от  Богословския факултет на СУ..

публикувано на 01.07.24 в 11:14

Свързани новини

Пловдив ще получи идната сряда 5 от общо 16 млн. лв. за подготовката си за ЕСК

Премиерът Бойко Борисов участва в работна среща за домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата. На нея присъстваха президентът на Фондация „Америка за България” Нанси Шилър, както и първите дипломати на Австрия, Чехия, Франция и Италия.  Борисов обеща градът да получи необходимите средства от държавата за подготовката за..

обновено на 29.05.17 в 17:19