Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският посланик: Българо-руската комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество загуби динамиката на своята работа

Снимка: БГНЕС

Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество загуби динамиката на своята работа. Това коментира във Велико Търново посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров, който откри годишната среща на руските граждани, пребиваващи в България. Той посочи, че е обсъдил преди дни с премиера Бойко Борисов проблема със забавената работа на междуправителствената комисия.

Това е основният инструмент на нашето търговско-икономическо взаимодействие между Русия и България, посочи посланик Анатолий Макаров.
 

Очаква се работата на двустранната комисия да се активизира с назначаването на енергийния министър Теменужка Петкова за неин председател от българска страна. През септември ще се проведе заседанието на работната група по енергетика, посочи посланик Макаров. 

През миналата година у нас са почивали 600 000 руски туристи, а през тази се очаква ръст от 40 процента, заяви дипломатът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!