Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Старозагорския районен съд продължава делото срещу мнимия кардиолог д-р Вуцов

Обвинението към д-р Иван Вуцов вече е за използване на преправена диплома за вътрешни болести

Снимка: архив

В Старозагорския районен съд продължава делото срещу доктор Иван Вуцов, който е обвиняем за използване на фалшива диплома за кардиология повече от 20 години. Прокурор Надежда Белчева на днешното заседание промени обвинението към мнимия кардиолог и то вече не е за използване на документ с невярно съдържание, а за използване на преправена диплома за вътрешни болести. Прокурор Белчева промени обвинението, за да е по-прецизно, но то остава в същия състав на Наказателния кодекс. 

На заседанието беше разпитан Валентин Димитров – бивш юрисконсулт на болница "Тракия", който подаде сигнала срещу доктор Вуцов в прокуратурата. Защитата поиска срок за запознаване с промененото обвинение и затова делото се отложи за 14 юли. 

СнимкаОригиналът на фалшифицираната диплома изчезна от папката по делото в Софийския районен съд, но се пази експертизата ѝ. Готови са и резултатите от експертизата на двата протокола от изпитите в Медицинския университет, на които обвиняемият се е явявал за специалността "кардиология". 

Съдия Рипчева определи на следващото заседания да бъде доведен принудително проф. Йовчо Йовчев – директор на Университетската болница в Стара Загора, където доктор Вуцов завеждаше отделение по инвазивна кардиология.  

На 11 юли Софийският градски съд трябва да се произнесе по двегодишната условна осъдителна присъда за мнимия кардиолог, издадена от Районния съд в столицата. Прокуратурата внесе и второ дело в Районния съд в Стара Загора срещу доктор Иван Вуцов за неговата кардиологична практика в лечебни заведения в Стара Загора. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!