Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Германия: Няма шанс пътниците в неизвестност да са оцелели

18 души загинаха, а 30 са ранени при катастрофа на туристически автобус

Снимка: БТА (архив)

18 души загинаха, а 30 са ранени при катастрофа на туристически автобус в Южна Германия, съобщи германската полиция. Властите отхвърлиха първоначалната си версия, че може да има пътници в неизвестност. Няма данни за пострадали българи при катастрофата, съобщиха от генералното ни консулство в Мюнхен.

Автобусът се е блъснал в ремарке на пътуващ пред него тежкотоварен автомобил и се е запалил, обясни говорителка на местната полиция. Все още не е ясно каква е причината за инцидента, но най-вероятно става дума за задръстване на силно натоварената магистрала А9 в Бавария.

С
поред полицията в автобуса освен двамата шофьори е имало 46 пътници - възрастни хора от Саксония, пътуващи на екскурзия за Италия. Някои от ранените са с тежки изгаряния и с опасност за живота. Шофьорът на автобуса е жив и без сериозни наранявания. Той вече е разпитан за инцидента, но полицията все още не съобщава подробности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

17 души са в неизвестност след катастрофа на туристически автобус в Германия

17 души са в неизвестност след катастрофа на туристически автобус в Германия. Автобусът е избухнал в пламъци след сблъсък с камион в Бавария, предават Ройтерс и Франс прес. Говорител на полицията заяви, че 31 души са ранени, някои от които сериозно, и е..

обновено на 03.07.17 в 10:48