Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Телефонните измами не спират

Баба хвърли 3 700 лева през балкона

Повярвала, че помага на полицията

| обновено на 20.07.17 в 14:01

Пореден случай на телефонна измама в Пловдив – трети от началото на седмицата. Потърпевша този път е 80-годишна жена, хвърлила през балкона сумата от 3 700 лева. 

Пенсионерката била заблудена по телефона, че помага за разследване на полицията. По случая е образувано досъдебно производство, а криминалистите от Първо районно управление издирват измамниците. 

Само преди ден 78-годишна пловдивчанка се раздели с 2 300 лева по аналогичен начин. Парите бабата хвърлила през терасата след последователни обаждания от непозната жена и мъже, представили се за лекар и полицай. 

Друга жена, прехвърлила вече 80-те, пък сложи в плик освен събраните 2 хиляди лева и златните си бижута и ги подари на ало-измамниците без дори да излиза от вкъщи. 

Припомням, че преди десет дни 70-годишна изтегли от банката 12 хиляди лева и ги остави под пейка в градинката до Пловдивския университет. 

Предупрежденията за познатите на полицията схеми за телефонни измами не спират, но фактите са показателни. Районните инспектори дори обясняват на хората от третата възраст, че не трябва да се доверяват, да не дават по никакъв  повод пари, поискани по телефона от непознати, а при такова обаждане да сигнализират на телефон 112.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Измамниците с апартаменти остават в ареста

Пловдивският Районен съд остави за постоянно в ареста четиримата, отнели с измама три апартамента от пловдивчанин. Те бяха задържани предварително, а още една жена, с която се действали, бе освободена с мярка „подписка“.  Групата е обвинена, че с измама и заблуда те са успели да отмъкнат скъпите имоти на мъжа, който дълго време бе в неизвестност...

публикувано на 15.08.24 в 15:56

Арестуваха мъжа, заплашил с нож жена с куче

Арестуваха мъжа, който бе заподозрян за нападение над пловдивчанка, докато разхождала кучето си.   Жената подала сигнал за нападението, след като около 19 ч. във вторник, докато извеждала кучето си, непознатият се насочил към нея с нож в ръка и я заплашил. Полицаите от Четвърто районно са успели да установят и задържат заподозрения.  Версията на..

обновено на 15.08.24 в 15:40

Отстраниха ВиК аварията на центъра, възстановяват водоподаването

Отстраниха голямата ВиК авария, която наводни центъра и стигна до подлеза на "Гладстон". Започва възстановяване на водоподаването, като до половин час се очаква водата да бъде пусната до всички засегнати домакинства в центъра. Припомням, че жилищата останаха без вода повече от 20 часа. Аварията   възникна в късния следобед на сряда и..

обновено на 15.08.24 в 15:26

Село Косово осъмна с воден режим заради сушата

Асеновградското село Косово, което е една от туристическите атракции в Родопите, остава без вода.  Със заповед на кмета му е обявен воден режим от 8 до 17 часа всеки ден. П ричината е намален дебит във водоизточника на селото.  От ВиК предупреждават, че ако сушата се задълбочи, режимът на спиране на водата ще бъде затегнат. Косово е поредното село..

публикувано на 15.08.24 в 14:37

Парк "Кронщад" в "Южен" има нова поливна система

Автоматизирана поливна система бе изградена в парк „Кронщад“. Това съобщи кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев. Системата се управлява изцяло дистанционно, като позволява поливането на растителността да се извършва през нощта. На следващ етап предстои възстановяване на зелените площи и изграждането на цветни фигури в парка. Предвижда се още..

публикувано на 15.08.24 в 14:27

Свързани новини

Ало измамници отмъкнаха от пенсионерка 2300 лева

78-годишна жена от Пловдив станала поредна жертва на телефонни измамници. Възрастната жена потърпевшата получила обаждане на стационарния си телефон от  непозната, която й поискала пари за спешна операция, а в разговора се намесил и мъж, представил се за лекар.  След като пенсионерката обяснила на събеседниците си, че не разполага с пари, към нея били..

публикувано на 19.07.17 в 14:00

Доверчива баба даде на телефонни измамници две хиляди лева и бижутата си

81-годишна пловдивчанка стана поредната жертва на телефонни измамници.  Жената хвърлила през терасата на апартамента си плик със сумата от 2 хил. лв. и златни бижута.  Потърпевшата е била заблудена по познатия вече сценарий за оказване на съдействие на полицията.  Случаят се разследва от Първо районно управление.

публикувано на 18.07.17 в 13:16

Пенсионерка остави 12 хиляди лева под пейка

Възрастна жена изтегли 12 хиляди лева и ги остави на мним полицай. Потърпевша от поредната телефонна измама е 70-годишна пловдивчанка. Тя разговаряла по телефона с непознат, който й се представил за разследващ полицай. Обяснил, че работи по разкриването на неправомерни транзакции на пари и казал, че престъпниците ще теглят от сметката й.   Мнимият..

обновено на 11.07.17 в 14:17