Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Предучилищното образование да стане задължително за 4-годишните деца ще предложи Министерство на образованието и науката, съобщава от първата си страница ТРУД. Министър Красимир Вълчев заяви, че законодателните промени ще бъдат инициирани през октомври и могат да влязат в сила от следващата 2018/2019 учебна година. В момента предучилищната подготовка е задължителна за децата на 5 и 6 години и се извършва в детските градини и училищата.
Виж повече

Метач пред "Пирогов" спъва ТОЛ системата, пише СТАНДАРТ. От липсата й държавата губи 1,5 млн. лв. на ден. Това става ясно от стенограмата на правителството, което вчера прие своята управленска програма. На заседанието премиерът Бойко Борисов заявява, че е направена проверка кой непрекъснато обжалва решенията по ТОЛ системата.
Виж повече

Почти всички училища ще имат учебници за втори и шести клас за първия учебен ден, съобщава СЕГА. "Ако някъде няма, то това ще бъде изключение или закъснението ще бъде минимално", обясни министър Красимир Вълчев. Първокласниците ще имат учебници навсякъде и навреме. Учителите оценяват до 7 август учебници.
Виж повече

Децата и възрастните туристи да не бъдат настанявани под един покрив, информира МОНИТОР. Такава промяна визискванията за организирани пътувания на подрастващи планират членове на работната група, която от есента ще започне обсъждането на промени в Закона за туризма и в наредбата, уреждаща детските почивки.
Виж повече




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!